Kanadski slučaj

Električni auti su ovdje, a o troškovima ni riječi: Zamjena baterije stoji i 23.000 dolara

Stanje baterije sada postaje glavna briga baš kao što bi to bio slučaj s motorom u automobilu s unutarnjim izgaranjem

Punjenje električnog automobila

 Profimedia

Kako elektrificirana vozila počinju preplavljivati ​​tržište, sve više i više ljudi doznaje o iznimno visokim troškovima zamjene baterije.

Posljednji od ovih slučajeva dolazi od kanadskih vlasnika električnih i hibridnih vozila, koje su troškovi popravka vozila ostavili u šoku.

image

Proizvodnja baterije za električni automobil

Profimedia

Prvo je o ovom progovorio Phyllis Lau iz Ontarija. Njegovoj Kiji Soul EV-u iz 2018. trebala je nova baterija. Nakon uračunavanja rada i poreza uz cijenu same baterije, Lau je za uslugu dobio predračun od 23.000 kanadskih dolara (129.000 kuna).

Lauova obitelj rekla je za CTV News da imaju jamstvo na bateriju od 8 godina/160 000 km, ali budući da je njihovo vozilo prešlo preko 170 000 km, baterija više nije bila pokrivena.

Čak i nakon nekih pregovora, najbolje što je trgovac rekao da mogu učiniti je pokriti pola cijene baterije.

image

Kia Soul EV

Kia

Još jedan stanovnik Ontarija koji je razgovarao s CTV Newsom, Ken Edwardson, kaže da je njega zamjena koštala 20.0000 kanadskih dolara (111.000 kuna) na Lincolnu MKZ Hybridu iz 2011.

To nam je posebno upalo u oči, budući da Edwardsonov automobil nije bio ni potpuno električan kao Lauov.

U kolovozu, jedna je obitelj dobila račun od 40.895 kanadskih dolara (224.000 kuna) za zamjenu baterije na Ford Focusu, što je više od cijene samog vozila.

image

Punjenje električnog automobila

Profimedia

Sve ovo otvara širi razgovor o vijeku trajanja baterija u hibridima i potpuno električnim vozilima.

Za one koji žele kupiti starija elektrificirana vozila, zdravlje baterije sada postaje glavna briga, baš kao što bi to bio slučaj s motorom na tradicionalnom automobilu s pogonom s unutarnjim izgaranjem.

Na suprotnom kraju spektra, sada je u najboljem interesu proizvođača da počnu istraživati ​​tehnologije koje će omogućiti baterije s boljim vijekom trajanja za hibride i električna vozila budućnosti.

Nadamo se da će ove priče poslužiti kao upozorenje proizvođačima automobila u godinama koje dolaze dok ulazimo u doba elektrifikacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 06:36