SHUTTERSTOCK
bolje od teretane

A na njih ste sigurno zaboravili... Poze koje troše najviše kalorija, jedna komotno može zamijeniti trbušnjake

Nije nikakva tajna da je vođenje ljubavi dobro za zdravlje, kako psihičko tako i fizičko

Jste li ikada razmišljali o tome koje poze troše najviše kalorija? Evo odgovora

Squat ili čučanj poza

Ako volite biti gore, razveselit će vas kad čujete da je upravo ova poza u kojoj je partnerica gore u čučnju troši najviše kalorija, točnije do 188. Ako ste zahtjevniji i želite potrošiti još i više, dovoljno je da ubrzate ritam i dosegne potrošnju od čak 224 kalorije.

Modificirana doggy poza

The Kneeling wheelbarrow je zanimljiva i sočna poza preuzeta iz Kamasutre i nekako najsličnija klasičnoj doggy pozi, samo što se ne oslanjate na dlanove već na laktove i koljena. Osim što je zabavna, troši i mnogo kalorija pa vodeći ljubav na ovaj način žene mogu potrošiti oko 149 kalorija, a muškarci oko 167.


Stojeća poza

Stojeća poza je druga po redu zanimljiva za muškarce jer dok se zabavljaju i paze da ne ispuste partnericu mogu potrošiti oko 198 kalorija. No, i žene se trebaju potruditi u toj pozi, što znači troše značajnih 145 kalorija.

image
SHUTTERSTOCK

Kaubojka i obrnuta kaubojka

Zauzmete li pozu kaubojke možete računati na potrošenih oko 139 kalorija, dok ćete u pozi takozvane obrnute kaubojke, tako da ostanete gore, ali se okrenete partneru leđima, trošiti oko 137 kalorija, a vaš partner samo 48.


Lotus

Ova poza je dvostruko dobra. S jedne strane ne iziskuje previše fleksibilnosti, a s druge troši pristojan broj kalorija. U lotus pozi, koja se smatra jednom od najintimnijih seks poza, žene mogu potrošiti 139, a muškarci 148 kalorija.


Poza 69

Iako se u ovoj pozi oboje jako trude, žene će ipak potrošiti više kalorija nego muškarci. Žene mogu očekivati da će u pozi 69 potrošiti oko 111 kalorija, dok će ih muškarci potrošiti oko 78. Ovdje možemo dodati da klasična misionarska poza nije ušla u prvih 12 po potrošnji kalorija, ali je blizu 13. mjesta s 47 kalorija koliko mogu potrošiti žene u 30 minuta.


Poza žlice

Možda će vas iznenaditi da spooning ili poza žlice spadaju među poze u kojima se troši najviše kalorija. Žene u njoj troše oko 100 kalorija u pola sata, a muškarci oko 110 kalorija. Ležeći na boku i pomičući se angažirate mišiće srednjeg dijela tijela te nakon vođenja ljubavi u toj pozi možete slobodno preskočiti trbušnjake za taj dan.

Linker
29. svibanj 2024 19:21