Tri sastojka, 20 minuta i spriječite plijesan: Imamo recept!

 SHUTTERSTOCK
Bez izbjeljivača, molim

TikTokerica otkrila jednostavan trik za uklanjanje plijesni: Potrebna su samo tri sastojka

TikTok influencerica Chantel Mila podijelila je jednostavan recept protiv plijesni sa svojim pratiteljima

Jesen i zima su vrijeme kad se plijesan može najviše razviti u vašem domu, što znači da ste upravo sada najviše izloženi. Kako biste održali svoje zdravlje, važno je spriječiti ovu pošast kvalitetnim sredstvima i redovitim čišćenjem.

Plijesan je često uzrokovana kondenzacijom koja se obično pojavljuje na prozorima u ovo doba godine. Ako se problem ne riješi odmah, lako se može proširiti u vašem domu. Srećom, jedna mama je pronašla prirodan način kako se riješiti ovog problema, i to bez korištenja jakih kemikalija koje mogu biti loše i za vaše zdravlje i za vaš budžet.

TikTok influencerica Chantel Mila (@mama_mila_) podijelila je jednostavan recept sa svojim pratiteljima.

Trebate samo tri sastojka - jedna šalica (225 ml) bijelog octa, 20 kapi ulja klinčića, 20 kapi ulja čajevca. Chantel je otkrila da će kiselost u octu pomoći u uklanjanju spora (stanica kojima se razmnožavaju) plijesni, dok ulje klinčića ima antigljivična svojstva. Na kraju, ulje čajevca će spriječiti povratak neugodne zaraze.

Sve sastojke pomiješajte i dodajte u bočicu s raspršivačem. Zatim pošpricajte zahvaćeno područje i ostavite 20 minuta da djeluje. Influencerica je u videu pokazala kako trik djeluje u njezinoj kupaonici.

- Konačno netko tko ne preporučuje izbjeljivač - napisala je jedna od pratiteljica.


Kako još možete spriječiti pojavu plijesni?

Kupaonicama zaista posvećujemo posebnu pažnju iako nam se ponekad može činiti da se čiste same od sebe. Tuš je pun vruće vode, zahod se stalno ispire, iz umivaonika otječe sva prljavština niz odvod. Tako se ta prostorija samo od sebe čisti, zar ne? Bilo bi lijepo da je tako, ali nažalost nije - zapravo posve je suprotno. Vlažno okruženje čini vašu kupaonicu idealnim mjestom za gljivice i plijesan. Kao što i sami znate plijesan nije nimalo bezazlena. A kada počne rasti u kući, ne smije joj se dozvoliti da "napreduje".

Stoga, poslije svakog tuširanja uključite ventilator u kupaonici kako bi pomogli osušiti prostoriju. Spriječite pojavu plijesni redovitim pranjem pločica dezinfekcijskim sprejevima barem jednom tjednom ili po spomenutom receptu.

Linker
18. travanj 2024 06:08