SHUTTERSTOCK
Imamo rješenje

Bez izbjeljivača! Beživotnim i sivim fugama vratite stari sjaj uz dva proizvoda i to u samo pet minuta

Brzo i učinkovito

Svako renoviranje ili kupnja novog stana pružit će osjećaj svježine i prostranosti. Ne moramo čak ići toliko daleko. Naime, isti učinak će polučiti svaka veća generalka koju napravimo u svom životnom prostoru. Međutim, logično je da će s vremenom ono što je novo, postati staro. Taj osjećaj istrošenosti ćemo prvo primijetiti na fugama. Naime, masa za fugiranje vrlo brzo nakuplja na sebe mrlje jer je izuzetno porozna stoga će prostor između pločica primjerice kupaone od bijele boje ubrzo poprimiti sive tonove. Srećom, ima lijeka.

Potrebna su samo dva sastojka

- Čišćenje pljesnivih i sivkastih fuga je lakše nego što mislite - smatra Kerry Hale, stručnjakinja za čišćenje koja je preporučila da dva ključna sastojka - sodu bikarbonu i vodikov (hidrogen) peroksid.

Soda bikarbona će učinkovito izbijeliti sivo područje. Budući da je blagi abraziv, ne morate se bojati opasnosti od neželjenih ogrebotina pločica.

Vodikov peroksid također ima moćna svojstva izbjeljivanja i dezinfekcije stoga će učinkovito riješiti spore plijesni.

Napravite smjesu

Kako biste upotrijebili ova dva kućanska predmeta za izbjeljivanje fuge,počnite s miješanjem vodikovog peroksida i sode bikarbone u zdjeli kako biste stvorili gustu pastu. Nju pak nanesite na fuge koristeći staru četkicu za zube. Tako ćete potpuno prekriti područje koje želite očistiti. Ostavite da se upije oko pet minuta.

Ako je fugirna masa još uvijek prljava, upotrijebite oštriju četku. Prethodno nanesite još malo napravljene mješavine i ostavite da djeluje. Potom, obrišite ostatke paste vlažnom krpom. Završite postupak tako što ćete cijelo popločano područje proći sredstvom za čišćenje u spreju i obrisati čistom krpom.

Bolje spriječiti

Kako biste izbjegli prebrzo stvaranje plijesni, a posebno u kupaonici nakon tuširanja ili kupanja, upotrijebite stari ručnik za brisanje stijenki tuša, kade i fuga nakon svake uporabe. Također, otvorite prozor kako biste prozračili prostoriju nakon vrele kupke ili tuširanja.

Linker
25. travanj 2024 15:23