SHUTTERSTOCK
Zajedno brišemo ožiljke

Hrvatska udruga pruža podršku i pomoć ženama koje su oboljele od karcinoma dojke

Kroz tretmane repigmentacije im omogućuju da osnaženo i samouvjereno nastave živjeti

U sklopu kampanje ‘Zajedno brišemo ožiljke‘ Udruga Marra Alturi organizira donatorsku večeru i druženje pod istim nazivom. Svečano druženje održat će se u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade 10. listopada s početkom u 19 sati. Marra Altrui poveznica je između medicine i estetike te na svojstven način korisnicama pomaže da što lakše prebrode proces liječenja te se cjelovite vrate svom privatnom i profesionalnom životu.

Ružičasta nit

Udrugu je osnovala Marija Butković, 2014. godine pod imenom “Ružičasta nit”, inspirirana suradnjom s mladom djevojkom oboljelom od karcinoma te shvativši važnost ljepote koja je neodvojiva od žene u svim fazama liječenja. Marra Altrui je novo ime iste udruge od 2021. godine.

Cilj udruge je pružiti medicinsko-estetsku podršku ženama tijekom i nakon kemoterapije te nakon kirurške rekonstrukcije dojke. Kroz 3D tretman repigmentacije areola i mamila, koristeći različite tehnike i kombinacije boja, postiže se gotovo prirodan izgled grudi. Na taj način se umanjuje vidljivost samog ožiljka te se korisnicama vraća pozitivniji pogled na vlastito tijelo što pridonosi njihovom oporavku u svakom smislu.

Cilj organizacije donatorske večere je prikupljanje sredstava za rad udruge koja će pomoći još većem broju oboljelih i liječenih žena da budu informirane i da im se omogući besplatan tretman medicinskih mikropigmentacija. Ideja je pozvati javnost na učlanjenje u Udrugu čime će članovi dati svoj doprinos i podršku radu Udruge. Osim toga Udruga radi na organiziranim savjetovanjima, grupama potpore kroz radionice šminkanja, na raznim medijskim kampanjama i sličnim događanjima. Surađuje sa stručnjacima iz područja estetske, rekonstruktivne kirurgije, dermatologije, medicinske mikropigmentacije kako bi omogućili postizanje što boljih rezultata. Cilj Udruge također je informiranje oboljelih, senzibiliziranje javnosti kroz svoje medijske sadržaje koje objavljuju i izrađuju za svoje društvene mreže i web portal. Udruga želi doseći što veći domet pa se planiraju povezati i surađivati sa sličnim udrugama iz inozemstva.

U budućnosti Marra Altrui se nada i radi na prikupljanju artista iz drugih gradova koji su voljni pridružiti im se i dati sebe u pomaganje ženama oboljelima od raka. Planiraju, osim organizacije edukacija, povezivati se s drugim humanitarnim udrugama i organizirati druženja i evente koji će dodatno informirati javnost o mogućnostima i važnosti repigmentacija, a konačni cilj je da repigmentacija areola bude dostupna svim ženama koje su podvrgnute radikalnom odstranjivanju dojke kroz podršku HZZO-a

Nažalost, dobna skupina oboljelih je sve niža, mastektomija je neizbježna za velik broj oboljelih. Specijalisti rekonstrukcije dojke maksimalno nastoje vratiti što prirodniji izgled same dojke a repigmentacija areole i bradavice daje prirodan izgled rekonstruirane dojke.

Svaka žena i njena priča s kojom se susreću je jako emotivna, ali njihova zahvalnost i sreća je zasigurno jedan od glavnih pokretača tima udruge. Kotizacija za jednu osobu iznosi 150 eura, a za dvije 270 eura, u cijenu je uključena večera od 3 slijeda, koju će pripremiti chef Ana Grgić Tomić, te konzumacija pića, a goste će zabaviti glazbena diva Danijela Martinović. Oni koji nisu u mogućnosti sudjelovati na večeri, a željeli vi se pridružiti projektu i donirati mogu to skeniranjem koda s podatcima za uplatu.

Linker
27. travanj 2024 19:50