FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Iskoristite ga

Nove studije otkrivaju da craft pivo može spriječiti starenje kože i poboljšati izgled

Uz brojne dobrobiti koje pivo, novootkrivena bi mogla biti pomoću sprječavanju starenja

Pivo ima brojne dobrobiti, što za dobro raspoloženje što za zdravlje, ali naravno kad se konzumira u preporučenim dozama, i to ne svaki dan. Nova talijanska studija je otkrila još jednu značajnu prednosti, pivo održava ljepotu i mladolik izgled.

Naime, u doba kada mnogi od nas žele čišće kozmetičke proizvode bez štetnih sastojaka, skupina talijanskih znanstvenika kaže da je otkrila antioksidativnu moć u nekim craft pivima koja mogu reagirati, odnosno spriječiti dva znaka starenja kože.


Priprema kozmetike

Tim farmaceutskih istraživača sa Sveučilišta Camerino, u blizini Rima, udružio se s kolegama sa Sveučilišta u Bologni, za novu studiju objavljenu u časopisu Cosmetics. Prepoznali su da su mnoga craft piva razvijena od slada, hmelja i kvasca, prirodnih sastojaka za koje se pokazalo da daju određenu količinu antioksidansa ili fenola (zdravi spojevi koji se bore protiv bolesti).

Znanstvenici su otkrili da hmelj sadrži najviše fenola, a kvasac kao nusproizvod iz craft piva pokazao je sposobnosti boljeg upijanja fenola iz piva.

Autori studije su primijetili da su hmelj i kvasac koji su nastali tijekom proizvodnje piva pokazali sposobnost poboljšanja mitohondrijske aktivnosti i sprječavanja oksidativnog stresa, za što su naveli da su dvije značajke starenja kože.

Zaključili su da studija nudi dokaze da otpad iz ručno izrađenih piva može biti zanimljiv izvor fenola za pripremu kozmetike protiv starenja kože.

No važno je istaknuti da ovo ne znači nužno da ispijanje craft piva može biti nevjerojatno za vašu kožu. Umjesto toga, kako sve više nas razumije da se ono što stavljamo na kožu apsorbira u naše tijelo, uzbudljivo je što neki znanstvenici analiziraju prirodnu hranu kako bi vidjeli kako se ona može koristiti kao sastojak njege.

Linker
25. travanj 2024 22:12