BROJNA PITANJA

Policija se uključila u slučaj najgoreg zagrebačkog tuluma godine, jedna stvar ih posebno zanima

Tek nakon tri dana voditelj kluba došao je u policijsku postaju prijaviti da su ulaznice za zabavu dijelom bile krivotvorene
 Tomislav Krišto/Cropix

Iz Johanna Francka, u srijedu su u I. policijskoj postaji Zagreb-Centar, prijavili pojavu krivotvorenih ulaznica na Halloween partyju, koji se 31. listopada odvio u tom zagrebačkom lokalu. Istodobno, kažu iz PU zagrebačke, policijski službenici nastavljaju provoditi izvide kako bi ustanovili činjenice o mjestu i načinu dovođenja u alkoholizirano stanje dvoje maloljetnika u zoni Johanna Francka.

O zabavi za Noć vještica u tom zagrebačkom lokalu pisali smo i ranije. Bio je to tulum za osobe od 16 godina i starije. Kostimirani i ushićeni maloljetnici došli su na glavni zagrebački trg i stali u red, koji se preko Manduševca protezao do tramvajske stanice. Kako bi se priključili zabavi, neki su čekali i po sat vremena. Ipak, nisu svi ušli, a sam događaj naprasno je prekinut. Na blagdan Svih Svetih društvenim mrežama počele su se širiti snimke Trga bana Jelačića, preplavljenog djecom koja su izbačena iz Johanna Francka, oko ponoći 1. studenoga, iako je zabava trebala trajati do četiri ujutro.

Alkoholni paket

Na snimkama je pred klubom i jedno policijsko vozilo, no kako su nam otkrili iz PU zagrebačke, tu noć nisu imali postupanja u Johannu, nego se radilo o redovnoj policijskoj aktivnosti.

Iz Johanna su se na svojoj Facebook stranici ispričali zbog meteža koji je nastao, i naglasili kako su sami isprazniti klub, za što je razlog pojava krivotvorenih ulaznica zbog kojih su se maloljetnici stiskali u prenatrpanom lokalu. Obećali su i povrat novca za ulaznice onima koji nisu ušli na zabavu.

Isprika Johanna Francka nije smirila roditelje i djecu. Roditelji s kojima smo razgovarali optužili su klub za uzimanje novca djeci i manipulaciju. Prodalo se, navodno, dvije tisuće karata, dvostruko više od kapaciteta kluba, no roditelji su organizatorima najviše zamjerili prodaju alkoholnih pića. Naime, uvjet za rezervaciju stola na tulum koji je bio organiziran za maloljetnike, bila je kupnja paketa alkoholnih pića i sokova od 860 kuna.

Ako državni inspektori i policijski službenici ustanove da se u klubu maloljetnike usluživalo alkoholnim pićima, Johann Franck platit će kaznu.

- Sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, za prekršitelja, pravnu osobu, odnosno fizičku osobu - obrtnika, predviđena je novčana kazna u rasponu od 2.500 do 20.000 kuna, za ponavljanje prekršaja u rasponu od 5.000 do 40.000 kuna, a za odgovornu osobu u pravnoj osobi, u rasponu od 2000 do 7000 kuna - otkrivaju nam iz PU zagrebačke.

Kad je riječ o navodima o krivotvorenim ulaznicama za Halloween party u Johannu Francku, iz policije su naveli i kako će provesti policijsko istraživanje na temelju "prikupljenih obavijesti".

Prodaja ulaznica

Službeni odgovor od Johanna Francka u vezi ičega što se događalo nismo uspjeli dobiti. No, neslužbeno nam je rečeno kako su se ulaznice prodavale na tri adrese. Prva je Johann Franck, druga je platforma za prodaju karata Entrio.hr, a treća su bili promotori koji su ujedno prodali i najviše ulaznica.

Osoba iz Johanna Francka s kojom smo razgovarali, rekla nam je da nisu mogli bolje postupiti od toga da prekinu party te kako je lokal zapravo na gubitku.

- Spasili smo dvije tisuće klinaca. To je pitanje sigurnosti, pogledajte što se dogodilo u Seulu - komentirao je, aludirajući na stampedo u glavnom gradu Južne Koreje, u kojem je poginulo 153 ljudi.

U odgovoru na naš upit u PU zagrebačkoj dotakli su se i navoda da je dio posjetitelja Johanna Francka bio mlađi od 16 godina.

- Članak 93. Obiteljskog zakona zabranjuje noćni izlazak djece mlađe od 16 godina bez pratnje roditelja ili druge odrasle osobe od povjerenja nakon 23 sata. Ako policijski službenici zateknu takvo dijete u klubu, tada policija o tome izvještava roditelje, staratelje, a ako su oni nedostupni, dežurne djelatnike Centra za socijalnu skrb radi preuzimanja daljnje skrbi o djetetu - konstatirali su iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 18:04