KAOS NA TRGU

Tulum iz noćne more u Zagrebu: ‘Zamislite što su uvjetovali djeci? Sramota, uzeli su im novac!‘

Kaos na Trgu

 Tiktok Screenshot/
Upit vezan s događajima poslali smo i Johannu Francku, no do završetka pisanja teksta nam nisu odgovorili

Nije prošlo ni sat i pol otakako je Zagrepčanka (podaci poznati redakciji) ostavila svog maloljetnog sina na Trgu bana Josipa Jelačića, a on ju je nazvao na mobitel. Bilo je to u ponedjeljak navečer, a sin je planirao ići na Halloween party u Johannu Francku. Da će biti gužva bilo je odmah jasno jer red se protezao uz Manduševac sve do tramvajske stanice.

Kako je ulaz bio dozvoljen i maloljetnim osobama starosti od 16 godina, a majka je bila sigurna da se radi o renomiranom lokalu ona je u međuvremenu otišla na piće s prijateljima

- Stjerali su nas van - rekao joj je sin preko mobitela, kad ju je nazvao, a ona je zabrinuto krenula prema trgu od kojeg je bila udaljena tri minute.

- Zatekli smo svašta, ništa ugodno za jednog roditelja. Tamo je bilo puno djece ispod 16 godina za koju nisam ni sigurna kako su ušli. Tamo su bila jedna kola policije, no i velika zbunjenost svih prisutnih. Bogu hvala da su izašli da se nije dogodila veća glupost - govori nam majka o situaciji ispred Francka o kojoj je već pisao i Jutarnji i koji je na kraju završio problematično. Klub su organizatori ispraznili oko ponoći zbog, naveli su, krivotvorenih ulaznica. Navodno se prodalo njih dvije tisuće iako je kapacitet Johanna upola manji.

Majka s kojom smo razgovarali revoltirana je događajem u popularnom zagrebačkom lokalu. Bijesna je zbog, kako to naziva, manipulacije djece i upozorava kako su u Johann Francku kršili zakon prodajući maloljetnicima alkoholna pića. Naime, govori kako je uvjet za rezervaciju stajačkog stola bila kupnja paketa alkohola i sokova koji su koštali 860 kuna. Kako se radilo o partyju za osobe 16+ na kojem su uglavnom sudjelovali maloljetnici, nejasno je zašto bi organizator to naveo kao jedan od uvjeta. Upravo to ljuti našu sugovornicu.

- Nemam problema s tim što će moje dijete piti, svi smo to radili kao mladi, no imam problema s uvjetovanjem da moraju piti. Zamislite, govore djeci, morate uzeti to da bi bili tu, morate uzeti alkohol ako želite imati stol. Takva akcija je u redu ako se radi o zabavi s punoljetnim osobama, no u Johannu je party bio organiziran za osobe od 16 godina nadalje. Oni su uzeli djeci novac - kritična je majka.

Pitali smo je što je njezino dijete s prijateljima dobilo za tih 860 kuna od alkohola na što je odgovorila kako se radi o boci jegera. Naglasila jest da ju smeta i način na koji su se u Johannu odlučili na povrat novca. Vraćaju ih onima koji nisu ušli na događaji, ali ne i onima koji su na njemu proveli samo pola sata. Prigovorila je i da u lokalu nisu izdavali račune niti ulaznice mijenjali za narukvice. Dijete joj je u redu za ulazak čekalo sat vremena, a po ulasku se tiskalo s ostalim maloljetnicima.

- Djeca će htjeti izaći i zabaviti se, ne možemo im to braniti i zatvoriti ih u kuće. Ipak, kao odgovorni ljudi možemo im nastojati osigurati prostor u kojem će biti sigurni. Ovakve stvari se ne događaju samo u Johannu i one ne smiju ostati nezamijećene te se trpati pod tepih - zaključila je zabrinuta majka.

Upit vezan s događajima poslali smo i Johannu Francku, no do završetka pisanja teksta nam nisu odgovorili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:12