SLOVAČKA

Velika se gužva stvorila u poslovnici Lidla u kojoj su na akciji bile FFP 2 zaštitne maske

‘Do gužve je najvjerojatnije došlo nakon što je ministar zdravstva sugerirao da bi svi trebali nositi maske s filterom‘, rekao je Lidl
Kadar iz snimke nastale u poslovnici Lidla
 Screenshot/tomas Callo/facebook

U jednoj poslovnici trgovačkog lanca Lidl u slovačkom gradu Bratislavi prošlog se četvrtka stvorila velika gužva jer su se na akciji našle FFP 2 zaštitne maske, piše Tvnoviny.sk.

Korisnik Facebooka Tomas Callo tada se našao u spomenutoj trgovini te je gužvu zabilježio pomoću video kamere na svom mobitelu. Na snimci se između ostaloga može vidjeti da se kupci nisu pridržavali mjera društvenog distanciranja.

"Zašto smo... nacija. Karantena, britanska mutacija, mnogim je ljudima ugrožena egzistencija. Onda dođe Lidlov event u četvrtak i znate gdje možete zabiti svoje mjere... da, baš tamo. Na blagajni: 'Gospođo, ne možete uzeti 30 paketa, najviše možete uzeti deset', kupac: 'Pa, podijelite to na tri računa'. Zato toleriramo aroganciju i zaobilaženje pravila - jer smo sami", napisao je Callo uz video.

Glasnogovornik Lidla Tomáš Bezák rekao je da Lidl akcije planira tjednima unaprijed kako bi što bolje mogao predvidjeti interes kupaca. "Međutim, ogromna potražnja za ovim proizvodom vjerojatno je rezultat nekoliko okolnosti koje su nastupile prije nekoliko dana i daleko je premašila naša očekivanja", dodao je Bezák.

Tvnoviny.sk piše da je Bezák vjerojatno aludirao na izjavu ministra zdravstva Mareka Krajčíja, koji je početkom prošlog tjedna sugerirao da nose zaštitne maske s filterom, a ne samo platnene. Krajčí je sugerirao da obične platnene maske neće štititi protiv nove varijante koronavirusa koji je prvi pute detektiran u Velikoj Britaniji. Prava pomama za takvim maskama nastala je nakon Krajčíjeve izjave.

Iz Lidla su rekli da su broj maski koje pojedinac može kupiti ograničili na deset kako bi se izbjegle gužve. "Što se tiče maksimalnog broja kupaca u pojedinoj poslovnici, to smo definirali prema važećim epidemiološkim mjerama. Zaposlenik zaštitarske tvrtke koji osigurava svaku poslovnicu zadužen je za provođenje kontrole broja ljudi u poslovnici", rekao je Bezák.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:33