POŽAR KOD ŠIBENIKA

Važno upozorenje vatrogasaca: ‘Ne otežavajte gašenje, a strogo je zabranjeno korištenje dronova!‘

Požar koji je zbog jakih udara vjetra buknuo iza 11 sati kod Grebaštice u blizini Šibenika još uvijek nije pod kontrolom

Prizor požara

 Niksa Stipanicev/Cropix

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obići će u četvrtak opožarena područja kod Grebaštice u blizini Šibenika u čijem gašenju po posljednjim podacima sudjeluje 155 vatrogasaca s 57 vozila uz potporu Candaira i Air tractora.

Hrvatska vatrogasna zajednica pozvala je građane da vatrogascima ne otežavaju gašenje, a sebe ne dovode u opasnost kako bi požar iz blizine promatrali ili ga fotografirali i snimali.

Također, strogo je zabranjeno korištenje dronova u zoni rada protupožarnih zrakoplova jer se time izravno ugrožava sigurnost zračnih i zemaljskih snaga, kažu u HVZ-u.

U gašenju požara po podacima HVZ-a aktivno je 155 vatrogasaca, 57 vozila, 3 Candaira, 2 Air tractora, a u dolasku su još dva Air tractora. Brojčane snage na terenu se stalno povećavaju, a angažirani su vatrogasci Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije.

Požar koji je zbog jakih udara vjetra buknuo iza 11 sati kod Grebaštice u blizini Šibenika još uvijek nije pod kontrolom i širi se nošen jugom, zahvatio je i stambene objekte, a stožer civilne zaštite odlučio je da se evakuirani stanovnici smjeste u sportsku dvoranu Baldekin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:00