GLUPI LOPOVI

Ukrali 35.000 pokemon karata, dva dana poslije stigla najvrednija kolekcija

Tri lopova imala su pokrivena lica. Trgovina se našalila dodajući snimci s nadzorne kamere smiješne posebne efekte
 /Photo12 Via Afp

U velikoj pljački trgovine u Kaliforniji smotani lopovi odmaglili su s čak 35.000 pokemon karata i cjelokupnim sadržajem blagajne, piše Guardian.

Međutim, vlasnici trgovine za hobiste javno su im poručili da im je promakla glavna nagrada - specijalno izdanje vrijednih karata s pokemonima koje je u trgovinu stiglo samo nekoliko dana nakon pljačke.

"Da su bili malo pametniji ili barem malo više znali o robi u trgovini koju su odlučili opelješiti, mogli su proći puno, puno bolje", poručili su vlasnici koji su proteklih dana čistili i vraćali stvari na svoje mjesto te davali iskaz policiji. U objekt im je provaljeno 24. siječnja.

Lopovi su u radnju u San Joseu upali oko 2 sata u noći, a jedan je, kako se vidi s nadzorne kamere, čak puzao kako ga ne bi otkrili. Nakon što su pretražili trgovinu Tofu‘s Trading, u samo nekoliko minuta su pobjegli, uspjevši izmaknuti policiji koja je brzo došla na mjesto događaja. Ipak, pokazalo se, prekasno da ulovi počinitelje.

Snimke s nadzorne kamere pokazale su kako su lopovi ušli u objekt kroz sporedna vrata. "To je donekle urnebesno jer su ta vrata blokirana hladnjakom s unutarnje strane pa mi se čini da pljačka nije planirana", rekla je suvlasnica trgovine Amy Simpson za američki kanal ABC7. Nisu hobisti jer nisu znali što trebaju uzeti", dodala je.

Lopova su bila tri, imali su pokrivena lica, a trgovina se s njima našalila dodajući snimci pljačke smiješne zvukove i posebne efekte te ih potom objavljujući na društvenim mrežama.

"I još su propustili priliku da ugrabe posebnu kolekciju pokemona koja se svake godine objavljuje samo dva puta, a trebale su stići u dućan dva dana poslije", poručila je vlasnica s dobrim smislom za marketing i kontrolu štete. "Dečki, znamo da ste uzbuđeni zbog dolaska nove kolekcije, ali ona stiže u petak, a ne u 2 ujutro u srijedu", poručila je Simpson.

Ipak, trgovini nije previše do smijeha jer su lopovi uspjeli otuđiti robu i novac u vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća dolara. "Bilo je to nekoliko stresnih dana. Dok smo sve počistili, dali iskaze policije, prebrojali inventar, napravili snimku za Instagram... Trajalo je. Međutim, možda nas mogu opljačkati, ali ne mogu nam oduzeti našu ljubav prema vođenju kvartovske trgovine za hobije", poručili su iz Tofu‘s Tradinga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 11:20