UDAR DRONOVIMA

Ukrajinci tvrde da su potopili još jedan veliki ruski vojni brod, objavljena i snimka samog napada!

Brod je navodno prije bio usidren u Berdjansku i pretrpio je štetu kada su ukrajinske snage u 2022. potopile ruski desantni brod Saratov

Snimka za koju Ukrajinci tvrde da prikazuje potapanje ruskog broda Cezar Kunjikov

 Screenshot: Youtube - Obrambena Obavještajna Služba Ukrajine/

Obrambeni obavještajci Ministarstva obrane Ukrajine tvrde da su pomorskim dronovima u srijedu pogodili i potopili veliki ruski desantni brod Cezar Kunjikov koji se nalazio u Crnom moru kod Aljupke na jugu poluotoka Krima, piše Ukrajinska pravda.

Da su dronovi potopili Cezara Kunjikova tvrdi i Telegram kanal "Krimski vjetar".

Nadalje, Ukrajinska pravda piše da je ruski spasilački helikopter Kamov Ka-27 viđen kod obalnog grada Forosa na jugu poluotoka Krima što bi sugeriralo da je brod doista potopljen ili u najmanju ruku znatno oštećen.

Ministarstvo obrane Ruske Federacije reklo je pak da su ruske obrambene snage u noći s 13. na 14. veljače u Crnom moru navodno uništile šest dronova.

Prema informacijama koje se nalaze na službenoj internetskoj stranici Crnomorske flote Ruske ratne mornarice, desantni brod klase Ropuča Cezar Kunjikov dugačak je 112,5 metara, širok 15 metara te ima istisninu od 4000 tona s punim teretom. Naoružan je protuzračnim strojnicama (AK-725), prijenosnim sustavima za protuzračnu obranu i raketnim bacačima (A-215 Grad-M).

Njegova posada navodno broji 87 članova, a osim za prijevoz tehnike, što mu je glavna namjena, navodno se može koristiti za polaganje mina

Ukrajinska pravda navodi da je Cezar Kunjikov prije bio usidren u Berdjansku te da je pretrpio štetu kada su ukrajinske snage u ožujku 2022. godine potopile ruski desantni brod Saratov.

The Sun piše da je kapetan Cezara Kunjikova Aleksander Čirva preminuo od posljedica ozljeda koje je 2022. godine zadobio tijekom potapljanja ruske krstarice Moskva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:41