PANIKA MEĐU RUSIMA

Ukrajinci su doslovno izbrisali ruski konvoj pun oružja, objavljena je i dramatična snimka

Napad je izazvao paniku među ruskim vojnicima na terenu, mnoga vozila su uništena ili zapaljena

Napad na ruski vojni konvoj

 Twitter Screenshot/

Ukrajinske snage su prije par dana u uspješnom napadu ‘izbrisale‘ cijeli ruski vojni konvoj, a pritom su uništile i značajan broj topničkog oružja. Napad se dogodio u Zaporiškoj oblasti na jugoistoku Ukrajine, gdje se vode teške borbe u sklopu ukrajinske protuofenzive, prenosi Express.

Na snimci ukrajinske vojske vidi se kako projektili padaju na ruska vozila i oklopnjake koji se naprosto nemaju kamo sakriti.

Napad je izazvao paniku među ruskim vojnicima, mnoga vozila su uništena ili zapaljena, a na snimci se vidi kako dim suklja u nebo. Ukrajinske su snage raznijele ruski tenk MTLB i oko šest kamiona, od kojih se čini da svaki nosi topničko oružje.

Korisnik na Twitteru pod imenom InRodWeTrustMTL je napisao:

- Kao što stalno ističem, Ukrajina uništava rusko topništvo, posebno na južnoj fronti Zaporižja. Ovdje Ukrajina koristi bespilotne letjelice za prilagodbu topničke vatre i oni uništavaju cijeli konvoj kamiona za opskrbu ruskog topništva.

Ova posljednja zasjeda dolazi nakon što je guverner Zaporižja Jurij Malaška rekao da je između petka i subote bilo 45 ruskih zračnih i topničkih napada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 21:39