POSUĐENA KOLICA

U zračnoj luci iz električnih invalidskih kolica zaplijenili 11 kila kokaina

Osoblje zračne luke postalo je sumnjičavo jer su primijetili da su jastuk sjedala i naslon ponovno zašiveni
 Vlada Hong Konga/

Službenici međunarodne zračne luke u Hong Kongu u subotu su otkrili 11 kilograma kokaina skrivenog u jastucima električnih invalidskih kolica. Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na 1,5 milijuna dolara, a 51-godišnji muškarac uhvaćen je dok je prolazio kroz carinu, piše BBC.

Muškarac je iz karipske zemlje Sint Maarten preko Pariza stigao u Hong Kong gdje je uhićen. Ako ga proglase krivim za krijumčarenje droge, prijeti mu doživotni zatvor. Prema navodima carinika, muškarac je invalidska kolica unio u zemlju kao jedan od dva predmeta prijavljene prtljage.

Osoblje zračne luke postalo je sumnjičavo jer su primijetili da su jastuk sjedala i naslon ponovno zašiveni. Muškarac, koji inače nije iz Hong Konga, ima problema s kretanjem te tvrdi da mu je invalidska kolica posudio prijatelj. Pokrenuta je istraga o incidentu.

Carinici su pojačali provjere putnika iz zemalja "visokog rizika" kako bi što učinkovitije spriječili transnacionalne aktivnosti krijumčarenja droge. Prema najnovijoj statistici, broj slučajeva otkrivenih u carinskim provjerama koji uključuje teške droge u 2022. bio je 931 u odnosu na 906 slučajeva godinu dana ranije.

Ovo nije prvi put da je droga pronađena u invalidskim kolicima, u studenom su službenici u New Yorku zaplijenili kokain vrijedan 450.000 dolara pronađen u kotačima ženskih invalidskih kolica, a u rujnu 2022. kokain u vrijednosti od gotovo 1,6 milijuna dolara pronađen je u presvlaci motornih invalidskih kolica u Milanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:03