USRED NOĆI U PULI

Mladić (26) prekršio valjda sve moguće propise: Vozio pijan, pod drogama, bez vozačke... Dobio 10 dana zatvora

Također, mladić prilikom kontrole nije kod sebe imao osobnu iskaznicu

Ilustracija

 Zvonimir Barisin/Cropix/Cropix

Kad ga je jučer u gluho doba noći u vozilu zaustavila pulska policija, 26-godišnji vozač bio je nakrcan alkoholom, kokainom i amfetaminom. Bilo je to oko 2.20 sati u Buonarottijevoj ulici kada su policajci otkrili da pred sobom imaju višestrukog kršitelja prometnih propisa.

Naime, policija je utvrdila da je 26-godišnjak vozio iz smjera Meštrovićeve prema Voltićevoj, a da se pritom nije kretao sredinom obilježene prometne trake. Pritom je nonšalantno povećavao brzinu i proklizavao kotačima.

- Obavljenom kontrolom utvrđeno je kako vozač upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 0.84 promila, i to prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Policijski službenici ponudili su mu i testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu te je dobivena pozitivna reakcija na drogu amfetamin i kokain.

Također, mladić prilikom kontrole nije kod sebe imao osobnu iskaznicu te je, poradi postojanja bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, uhićen i zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava - kažu iz PU istarske koja je kršitelja privela na pulski sud gdje mu je dežurni sudac zbog niza prometnih prekršaja odredio desetodnevno "hlađenje" u ćeliji pulskog zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 21:47