ROTAVIRUS

U kadetskoj školi otrovano više od 20 ruske djece, u Moskvi pokrenuta istraga: Četvero ih je u teškom stanju

Tiskovna služba regionalnog Ministarstva zdravstva priopćila je da je svoj djeci pružena potrebna medicinska skrb

Kadeti/Ilustracija

 Yuri Smityuk/Tass/Profimedia/Yuri Smityuk/tass/profimedia

Više od 20 ruske djece otrovano je u kadetskoj školi u moskovskoj regiji, što je iznjedrilo kaznenu istragu.

Liječničku pomoć zatražilo je 22 djece u kadetskoj školi u Lukhovitsyju u Moskvi, a od tog broja njih 19 je hospitalizirano, objavila je ruska državna novinska agencija Tass, pozivajući se na press službu regionalnog Ministarstva zdravstva.

Ruski istražni odbor priopćio je da je otvorio kaznenu istragu o masovnom trovanju djece. Povjerenstvo je dodalo da je preliminarni uzrok rotavirus, odnosno gastrointestinalna infekcija koja uglavnom pogađa djecu, izvijestila je lokalna internetska publikacija Lukhovitskiye Vesti.

Pokrenuta je istraga "u vezi s pružanjem usluga koje ne zadovoljavaju zahtjeve sigurnosti i zdravlja, što je rezultiralo masovnim trovanjem djece u jednoj od škola u Lukhovitsyju", priopćio je istražni odbor.

Lukhovitskiye Vesti izvijestile su da je četvero djece u teškom stanju i da su prebačeni u bolnicu za zarazne bolesti. Istraga povjerenstva uključivat će ispitivanje djece i uprave škole koja obučava buduće mornare, priopćio je list.

Rotavirus obično uzrokuje teški, vodenasti proljev i povraćanje u dojenčadi i male djece. Može uzrokovati dehidraciju i zahtijevati hospitalizaciju, a može dovesti i do smrti. Simptomi obično počinju dva dana nakon što je osoba izložena rotavirusu, a povraćanje i vodenasti proljev mogu trajati tri do osam dana. Infekcija se događa kada čestice rotavirusa uđu u usta, a prethodnim dodirivanjem kontaminiranih predmeta ili hrane.

Ne postoji specifičan lijek za liječenje rotavirusne infekcije, ali se simptomi mogu liječiti.

Tiskovna služba regionalnog Ministarstva zdravstva priopćila je da je svoj djeci pružena potrebna medicinska skrb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:23