BIVŠI GENERAL

‘Tog čovjeka više nećete gledati. Znam gdje je, ako već nije mrtav. Taj svjetlo dana više neće vidjeti!‘

Ruski nezavisni medij tvrdi: Prigožin je pokrenuo puč jer ima rak želuca i više nije imao što izgubiti!

Jevgenij Prigožin

 Kommersant Photo Agency/ddp USA/Profimedia

Umirovljeni američki general Robert Abrams, nekoć zapovjednik američkih snaga koje su stacionirane u Južnoj Koreji, rekao je da je šef plaćeničke vojske Wagner Jevgenij Prigožin ili mrtav ili u zatvoru, piše Daily Mail.

Abrams je rekao da je Prigožin najvjerojatnije mrtav te da ga javnost vrlo vjerojatno više nikada neće vidjeti. "Poslat će ga ili na neko skrovito mjesto ili u zatvor, a moguće je da će ga se riješiti na neki drugi način. Sumnjam da ćemo ga ikad opet vidjeti", rekao je Abrams.

Umirovljeni je američki general rekao da ne misli da je Prigožin živ. "Ako i je, negdje je u nekom zatvoru", dodao je Abrams.

Prigožin je nekoć bio jedan od najbližih suradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegov intimus, međutim to se promijenilo krajem lipnja kada je šef Wagnera zbog dugotrajnog neslaganja s ruskim vojnim establišmentom pokrenuo puč. Nakon navodne intervencije bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, Prigožin je od puča odustao.

Šef Wagnera i kremaljski vožd nakon toga su se neko vrijeme nadmudrivali, a sve su nejasnoće navodno izgladili na tajnom sastanku koji se održao početkom ovog tjedna.

Abrams, međutim, tvrdi da mu taj sastanak djelovao "režirano". "Iznenadit ću se ako ikada dobijemo službenu potvrdu da su se zapravo sastali", rekao je umirovljeni general.

Ruski nezavisni medij Proekt objavio je u srijedu da je Prigožin pokrenuo puč jer se liječi od "raka želuca" te da je zbog toga smatrao da "više nema što izgubiti". Proekt je naveo da su mu bivši wagnerovci rekli da se Prigožin liječi od raka. Nakon dugotrajne terapije, šef Wagnera sada je navodno u remisiji. "To je čovjek kojemu su izvadili želudac i crijeva. Prigožin ima rak, ali se više ne širi", rekla su dva različita izvora za Proekt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:14