STRAVA U VEGASU

Tinejdžeri ukrali auto, prišuljali se šefu policije, pokosili ga i ubili. Sve su snimali i smijali se: ‘Udari se*onju!‘

Tužitelj okruga Clark, Steven Wolfson, izjavio je kako ovaj slučaj planira prebaciti na sud za odrasle

Andreas Probst

 Las Vegas Metropolitan Police Department

Andreas Probst (64), bivši šef policije Los Angelesa, bio je na svojoj uobičajenoj jutarnjoj vožnji biciklom kad ga je 14. kolovoza oko 6 sati u ulici North Tenaya Way u Las Vegasu vozilo udarilo i usmrtilo.

Ubrzo nakon incidenta uhićen je 17-godišnji vozač, a u utorak navečer policija je uhitila i drugog tinejdžera, koji je navodno snimio podrugljiv video kobne nesreće. Obojica su sad suočena s optužbama za ubojstvo, piše The Independent.

Policija Las Vegasa tinejdžere je povezala s najmanje tri prometna incidenta počinjena toga jutra 14. kolovoza. Prvo su vozilom udarili 72-godišnjeg muškarca na biciklu (on, srećom, nije ozlijeđen), a zatim i Probsta.

Na šokantnoj snimci može se čuti kako jedan od tinejdžera pita "Spremni?" prije nego što "pokose" bivšeg šefa policije.

"Da, da, da, udari se**nju", kaže drugi tinejdžer dok njegov prijatelj skreće na biciklističku stazu iza Probsta, kojeg su zatim zbacili s bicikla na vjetrobransko staklo svoga vozila.

"Kvragu, nokautirali smo ga! Sr**e, moramo otići odavde", govori uspaničeni vozač.

Posljednji kadrovi snimke prikazuje Probsta na tlu pored rubnika dok se tinejdžeri voze dalje smijući se. Bivši šef policije Los Angelesa hitno je prebačen u bolnicu, gdje je, nažalost, preminuo.

Zamjenik šefa policije, Nick Farese, snimku koja je nastala u ukradenom vozilu nazvao je "užasnom" i "kukavičkim činom", a tužitelj okruga Clark, Steven Wolfson, izjavio je kako ovaj slučaj planira prebaciti na sud za odrasle.

Probstova kći Taylor rekla je kako je obitelj shrvana "besmislenim ubojstvom" njezina oca, koji je, dodala je, bio "čovjek od časti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:49