BIJESNI PROPAGANDIST

Solovjov siktao u emisiji uživo, spominjao i ‘gada Scholza‘: ‘Uhitite Putina i slijedi vam nuklearni udar!‘

ICC je izdao nalog za Putinovim uhićenjem jer sumnja da je ovaj odgovoran za nezakonite deportacije djece i premještanje ljudi

Vladimir Solovjov

 /Twitter

Nakon što je Međunarodni kazneni sud (ICC) u petak izdao nalog za uhićenje ruskog predsjednika Vladimira Putina zbog ratnih zločina, nije trebalo dugo čekati reakciju njegovih trbuhozboraca.

Optužnica protiv Putina bila je i tema emisije najpoznatijeg ruskog propagandista Vladimira Solovjova na kanalu Russia-1 koji je kazao da će se bilo koja zemlja koja uhiti Putina, ‘naći na udaru nuklearnih projektila‘.

‘Općenito, bilo koja zemlja koja se usudi (uhititi Putina), poput onog gada, njemačkog ministra - čega li već... pravosuđa? - implementirati odluku, mora znati da će to biti objava rata. I to zahtijeva trenutnu nuklearni udar na tu zemlju. Istog trena!‘, bijesno je siktao Solovjov.

‘Svaki pokušaj da se to napravi i da se ide protiv volje ruskog naroda, koji je bio vrlo jasan, mora rezultirati napadom projektilima. A onaj idiot, njemački ministar pravosuđa, mora se upoznati s raketama Sarmat. Svaki od degenerika koji misli da je legitimno učiniti to što su oni učinili, mora se smatrati odgovornim‘, kazao je.

Podsjećamo, ICC je izdao nalog za Putinovim uhićenjem jer sumnja da je ovaj odgovoran za nezakonite deportacije djece i nezakonito premještanje ljudi s teritorija Ukrajine u Rusku Federaciju.

‘Zločini su navodno počinjeni na ukrajinskom okupiranom teritoriju najmanje od 24. veljače 2022. Postoje razumni temelji za pretpostavku da Putin nosi individualnu kaznenu odgovornost za ranije spomenute zločine‘, objavio je ICC u petak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 03:04