ŽIVOT U SJENI

Raskrinkana tajna obitelj Vladimira Solovjeva! Da stvar bude luđa - oni su Amerikanci

Ruski propagandist navodno ima dvije kćeri s bivšom košarkašicom koja je igrala za američke klubove i osvojila olimpijsku broncu za Rusiju

Fotografija Solovjova s Abrosimovom u javnosti ima vrlo malo

 Stanislav Krasilnikov/Tass/Profimedia/Stanislav Krasilnikov/tass/profimedia

Antikorupcijska zaklada (FBK), organizacija koju je osnovao zatočeni ruski oporbeni čelnik Aleksej Navaljni, objavila je rezultate istraživanja o notornom prokremaljskom propagandistu Vladimiru Solovjovu. Prema nalazima FBK-a, ovaj televizijski i radijski voditelj ima tajnu obitelj s košarkašicom Svetlanom Abrosimovom, s kojom ima dvoje djece.

Ta bivša sportašica posjeduje vilu u Sočiju od 650 četvornih metara vrijednu 6,25 milijuna dolara, a podaci o toj imovini uklonjeni su iz Rosreestra, ruske službene agencije za katastar i kartografiju, prenosi ruski neovisni medij The Insider.

Nekretnine koje se nalaze u susjedstvu njezine vile uključuju kuću supruge generala Sergeja Surovikina, jednog od zapovjednika snaga ruskog predsjednika Vladimira Putina u Ukrajini, kuću sina tajnika ruskog Vijeća sigurnosti i vilu bivšeg čelnika sedme FSB-ove jedinice, odjela koji je zadužen za projekte održavanja i izgradnje te obavještajne agencije.

Kćeri Marija i Margarita ima patronim ‘Vladimirovna‘

Podaci o vlasnicima tih vila također su uklonjeni iz Rosreestra, a kao službeni vlasnik sva četiri luksuzna imanja navedena je Ruska Federacija. Istražiteljima su podaci dobiveni od investitora omogućili da utvrde stvarne vlasnike vila.

"Možda Svetlana (Abrosimova) nije samo bivša košarkašica, već i tajna agentica FSB-a ili GRU-a (Ruska vojno-obavještajna služba pri Glavnom stožeru Ruske vojske, odnosno Glavna obavještajna uprava, op.a.) s činom generala? Možda je zaposlenica Ministarstva obrane, a između vođenja svog YouTube kanala potajno zapovijeda divizijom u Donbasu? Zašto je Svetlana Abrosimova, koja je davno završila karijeru, toliko zaštićena od države? Zašto ju je ruska država doslovno stavila u istu ravan s obiteljima (bivšeg direktora FSB-a Nikolaja) Patruševa i (Sergeja) Surovikina?", navodi se u jednom citatu istraživanja.

image

Svetlana Abrosimova u nastupu za rusku košarkašku reprezentaciju

Tomasz Jastrzebowski/Actionplus/Profimedia/Tomasz Jastrzebowski/actionplus/profimedia

Prema istražiteljima FBK-a, Svetlana Abrosimova je ljubavnica Vladimira Solovjova - TV voditelj je, kako se navodi, oženjen i ima 8 djece iz različitih brakova. To, stoji dalje, potvrđuju podaci o zajedničkim putovanjima, zajedničkim posjetima liječnicima i uslugama istog vozača. Godine 2017. Abrosimova je rodila dvije kćeri, Mariju i Margaritu, u Sjedinjenim Državama, s patronimima "Vladimirovna", što znači da im je ime oca Vladimir.

Osobe rođene u Sjedinjenim Državama automatski dobivaju američko državljanstvo. Naime, Svetlana Abrosimova i sama ima američku putovnicu, što su potvrdili istražitelji kroz bazu podataka za praćenje letova.

"Razgovarali smo s nekoliko ljudi iz Solovjevljevog okruženja i svi su nam potvrdili da on doista ima tajnu obitelj, dvoje djece i da se često pojavljuje u toj vrlo elitnoj kući u Sočiju. Fotografija Solovjova s Abrosimovom u javnosti ima vrlo malo, ali on i dan danas komentira njezine košarkaške utakmice, zove je u eter i prenosi njezine objave na društvenim mrežama", naveli su istražitelji.

Osvojila broncu na OI u Pekingu 2008.

Svetlana Abrosimova je bivša ruska profesionalna košarkašica koja je tijekom svoje karijere igrala za WNBA Minnesota Lynx, Connecticut Sun i Seattle Storm. Također je osvojila brončanu medalju s ruskom reprezentacijom na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Vladimir Solovjov ruski je propagandist koji je posljednjih 11 godina voditelj televizijske emisije Večer s Vladimirom Solovjovom na kanalu Rusija 1. Europska unija je Solovjovu uvela sankcije 23. veljače prošle godine, dan prije početka ruske invazije punog opsega na Ukrajinu.

U dokumentima EU-a o sankcijama Solovjova se opisuje kao "poznatog po svom izrazito neprijateljskom stavu prema Ukrajini i hvaljenju ruske vlade". The Guardian je 5. ožujka 2022. izvijestio da je talijanska financijska garda zaplijenila Solovjovu luksuznu vilu na jezeru Como.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:54