UGLEDNI ZOOLOG

Poznati stručnjak priznao da je silovao pse, imao i snimke zlostavljane djece; Sudac: Ovo je premučno, napustite sudnicu

Životinje je zlostavljao u transportnom kontejneru koji je bio opremljen opremom za snimanje

Adam Britton

 Richard Grande/Afp/Profimedia/Richard Grande/afp/profimedia

Adam Britton, poznati britanski stručnjak za krokodile, priznao je 60 optužbi za spolne odnose sa životinjama i posjedovanje snimki na kojima su djeca zlostavljana. Na australskom sudu ustanovljeno je da je mučio više od 40 pasa do smrti, a onda postavljao snimke zlostavljanja životinja na internet, piše BBC.

Zoolog je radio na projektima BBC-ja i National Geographica te ga sad očekuje suđenje. Na saslušanju, koje se održalo u ponedjeljak, glavni sudac Michael Grant zatražio je od ljudi i službenika da napuste sudnicu jer su detalji slučaja bili eksplicitni i mučni.

- Britton je imao sadistički seksualni interes za životinje najranije od 2014. godine. Uz iskorištavanje vlastitih životinja, manipulirao je i vlasnicima drugih pasa da mu predaju svoje životinje, rekli su tužitelji na sudu.

Zlostavljač je preko Gumtree platforme pronalazio ljude koji su često slali svoje ljubimce na čuvanje zbog putovanja ili radnih obaveza. S njima je izgradio prijateljski odnos i započeo pregovore o preuzimanju skrbništva nad životinjama. Kad bi mu se obratili da pitaju kako su im ljubimci, izmislio bi priču i poslao stare fotografije.

Životinje je zlostavljao u transportnom kontejneru koji je bio opremljen opremom za snimanje. Snimke zločina dijelio je na internetskim stranicama koristeći pseudonime, a kontejner je nazivao "sobom za mučenje".

Britton je uhićen u travnju 2022. Od 42 psa koja je zlostavljao, uginulo ih je 39. Od uhićenja je u pritvoru, a na saslušanje će se vratiti u prosincu ove godine. Prije više od 20 godina preselio se iz Ujedinjenog Kraljevstva, u kojem je odrastao, u Australiju kako bi radio s krokodilima.

Uz doktorat iz zoologije, 51-godišnjak je izgradio globalnu reputaciju svojom stručnošću. Predavao je na Sveučilištu Charles Darwin i surađivao s Davidom Attenboroughom na snimanju dokumentaraca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:03