UHIĆENI NA GRANICI

Policija objavila fotografije: Pogledajte oružje koje su migranti htjeli prokrijumčariti u Hrvatsku

Jedan od uhićenih je Waziri Basir (31), ranije osuđen na šest mjeseci zatvora u Srbiji zbog zloporabe narkotika

Migranti u ilegalnom kampu

 /Granična Policija Bih

Granični policajci i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uz granicu te zemlje s Hrvatskom pronašli su dva improvizirana kampa ilegalnih migranata koji su uz sebe imali oružje i streljivo, potvrđeno je u petak u sjedištu SIPA-e u Istočnom Sarajevu.

Pretraga terena na području Donjeg Svilaja u blizini Save u čijoj je blizini i granični prijelaz provedena je u noći između četvrtka i petka, a policajci su pritom zatekli veći broj migranata te određenu količinu vatrenog oružja i streljiva.

image

Migranti u ilegalnom kampu

/Granična Policija Bih
image

Migranti u ilegalnom kampu

/Granična Policija Bih
image

Migranti u ilegalnom kampu

/Granična Policija Bih

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zatražilo je u ponedjeljak od državnog suda da odredi pritvor četvorici migranata iz Afganistana - jedan od uhićenih je Waziri Basir (31), ranije osuđen na šest mjeseci zatvora u Srbiji zbog zloporabe narkotika. Uz njega su uhićeni i Ahmad Nisar (18), Afghan Bilal (20) i Abdul Qayoom Faqiri (29).

Iz Tužiteljstva navode kako do sada prikupljeni dokazi ukazuju na to da su planirali pronađeno vatreno oružje i streljivo prokrijumčariti u Hrvatsku.

I dalje traje istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti boravka naoružanih migranata na području uz granicu BiH i Hrvatske jer, kako ističu iz Tužiteljstva BiH, u dosadašnjim aktivnostima agencija za provedbu zakona u BiH uglavnom nisu evidentirani naoružani pripadnici migrantske populacije, posebice ne oni koji bi posjedovali automatsko naoružanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 17:29