TOTALNI ŠTRAJK

Pogledajte nestvarne prizore iz Rusije, pobuna u vojnoj bazi: ‘Gdje je novac?! Zaje**** ste nas!‘

Odbijamo sudjelovati u Specijalnoj vojnoj operaciji i tražit ćemo pravdu sve dok nam se ne isplati novac, piše u otvorenom pismu

Pobuna u Rusiji

 Twitter/

U Uljanovsku, gradu na rijeci Volgi u Rusiji, izbila je pobuna nakon što je više od stotinu mobiliziranih Rusa odbilo otići na bojišnicu boriti se protiv Ukrajine, pokazuju snimke.

Naime, grupa stacionirana u vojnoj bazi u Uljanovsku organizirala je prosvjed jer nisu dobili plaće koje su im obećane.

Muškarci mahom iz ruske republike Čuvašije rekli su da još uvijek nisu primili obećani iznos i odbijaju se boriti u Ukrajini dok im se ne plati.

Jedan časnik im govori: ‘Ljudi, nisam vam obećao 300.000 [rubalja]‘.

‘Šalju nas u rat za sitniš. Prevareni smo‘, rekao je jedan pobunjenik za internetsku stranicu 7x7.

U utorak navečer, regruti u centru za obuku u gradu Uljanovsku na rijeci Volgi organizirali su prosvjed tražeći isplatu, sve dok snage sigurnosti nisu rastjerale prosvjednike, izvijestio je 7x7.

‘Došao sam iz Moskve‘, rekao je jedan rezervist u pobuni, bijesan što novac nije stigao do njegove obitelji. ‘Jer ovo je Domovina, a predsjednik je apelirao na sve nas. Kada sam došao u ured za novačenje, vojni komesar mi je rekao: ‘Čim stigneš tamo, bit će jednokratna isplata od 300.000 rubalja u roku od dva, tri dana...‘, kazao je i dodao da je novac trebao otići njihovim obiteljima, ali nikada nije stigao.

Ženska vojna časnica im govori da je obećanje o predujmu bilo u nacrtu zakona Komunističke partije, koji nije ratificiran.

Jedan regrut uzvraća: ‘Trebali bi vratiti svoje stranačke iskaznice i onda sami otići...‘

Tada se čuje kako čovjek govori: ‘Jasno je da smo jeb*** bili prevareni.‘

Muškarci su najavili okupljanje i za sljedeće jutro.

‘Riskiramo vlastite živote, idemo u sigurnu smrt za vašu sigurnost i mirne živote‘, napisali su regruti u apelu koji je objavio portal za prava zatvorenika Gulag.net.

‘Zašto bismo se išli boriti za ovu vlast i ostaviti svoje obitelji bez podrške? Odbijamo sudjelovati u specijalnoj vojnoj operaciji i tražit ćemo pravdu sve dok nam ne bude isplaćen novac koji je obećala naša vlada na čelu s predsjednikom Ruske Federacije!‘

‘Totalni štrajk‘ nastavlja se u vojnom centru u Uljanovsku, a muškarci odbijaju prisustvovati treninzima.

Obuka gađanja u centru za obuku u Uljanovsku je otkazana, a prostorije za skladištenje oružja u centru su zaključane, izvijestila je u srijedu novinska kuća Sota pozivajući se na neimenovane izvore.

Pojavilo se i otvoreno pismo muškaraca s različitim iznosom iznosa koji im nije isplaćen.

‘Naša nam država odbija isplatiti iznos od 195.000 rubalja koji nam je obećao naš predsjednik Vladimir Putin! Zašto bismo onda ratovali za ovu državu, ostavljajući svoje obitelji bez potpore? Odbijamo sudjelovati u Specijalnoj vojnoj operaciji i tražit ćemo pravdu sve dok nam se ne isplati novac koji je obećala naša vlada na čelu s predsjednikom Ruske Federacije!‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:33