PIROMAN U ITALIJI

Pogledajte manijaka kako podmeće požar, vlasti uvjerene: Većina ih je namjerno izazvana!

Vatrogasci između Sicilije, Sardinije, Apulije i Kalabrije od prošle su nedjelje sudjelovali u više od 3200 intervencija

Požari u Italiji

 Screenshot/profimedia/

Talijansku pokrajinu Apuliju na Jadranskom moru ponovno ugrožavaju požari koji u petak još uvijek plamte na jugu Italije, a vatrogasci ih i dalje gase na sjeveru Sicilije, piše njemačka agencija dpa.

Požar je u pokrajini Lecce na poluotoku Salento u četvrtak došao i do nekih kuća te se približio obali.

image

Požari u Italiji

Vincenzo Circosta/Afp/Profimedia/Vincenzo Circosta/afp/profimedia

Kuće za odmor su u međuvremenu evakuirane. Videosnimke koje kruže društvenim mrežama prikazuju ljude na plaži kako bježe od plamena u gradu Ugentu.

Vatrogasci su stavili pod kontrolu kritične požare u Ugentu tijekom noći, rekao je njihov glasnogovornik na talijanskoj televiziji, dodavši da je situacija nešto bolja. Jedna farma u Apuliji je također zahvaćena požarima te su uništena mnoga stabla masline.

image

Požari u Italiji

Vincenzo Circosta/Zuma Press/Profimedia/Vincenzo Circosta/zuma Press/profimedia

Vatrogasci na jugu Italije, između Sicilije, Sardinije, Apulije i Kalabrije, od prošle su nedjelje sudjelovali u više od 3200 intervencija, dodali su iz vatrogasne postaje.

Vatrogasne postrojbe u međuvremenu nastavljaju s gašenjem na sjeveru Sicilije oko grada Palerma. Međutim, situacija više nije kritična kao proteklih nekoliko dana, poručili su. Najmanje troje ljudi je poginulo u požarima koji gore od kraja prošlog tjedna.

image

Požari u Italiji

Vincenzo Circosta/Afp/Profimedia/Vincenzo Circosta/afp/profimedia

Talijanska civilna zaštita pretpostavlja da je velik dio požara izazvan nemarom ili namjernim ponašanjem, odnosno paležom. Poljoprivredno udruženje Coldiretti procjenjuje da je šest od 10 požara prouzročeno paležom. I velika suša nakon toplinskog vala pogodovala je brzom širenju požara.

Također, talijanske vlasti objavile su snimke dronom za koje se tvrdi da pokazuju osumnjičenog piromana u akciji. Dužnosnici kažu da je zapalio šumsko područje u Kalabriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:57