STRAVA U NJEMAČKOJ

Otišao je sa suprugom na medeni mjesec, nisu uspjeli imati snošaj, a onda se uhvatio škara. Po struci je ginekolog...

Tada 31-godišnja žena podnijela je zločin iz straha od prijetnje razvodom i povezanim kulturološkim ostracizmom

Njemačka policija

 Dts Nachrichtenagentur/Imago Stock&people/Profimedia/Dts Nachrichtenagentur/imago Stock&people/profimedia

U ponedjeljak (6. studenog) na Zemaljskom sudu u Braunschweigu (Donja Saska) počinje suđenje 54-godišnjem ginekologu. Državno odvjetništvo tereti liječnika za sakaćenje ženskih spolnih organa i nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Navodno je liječnik prije nekoliko godina škarama uklonio komadić himena svoje žene.

Prema onome što je rečeno na sudu, par je bio na medenom mjesecu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u travnju 2019. Okrivljenik je pokušao imati spolni odnos sa svojom suprugom. Budući da nije uspio jer je ona bila djevica, škarama je uklonio dio himena, piše Fenix magazin.

Tada 31-godišnja žena podnijela je zločin iz straha od prijetnje razvodom i povezanim kulturološkim ostracizmom, objavio je državni odvjetnik nedugo nakon što je slučaj postao poznat. Oboje supružnika imaju njemačko državljanstvo s migrantskom pozadinom. Ginekolog je navodno izveo zahvat bez ikakve anestezije. Prema navodima tužiteljstva, žena je trpjela jake bolove i izgubila je puno krvi.

– Optužnica javnog tužitelja u Braunschweigu podignuta je prije više od dvije godine. Postupak je u početku bio na Okružnom sudu u Helmstedtu, a tek kasnije ga je preuzeo Zemaljski sud, rekao je glasnogovornik suda.

Prije početka rasprave sud je također naznačio da kazneno vijeće u sadašnjem sastavu vidi dovoljnu sumnju u vezi s opasnim tjelesnim ozljedama, ali ne više u vezi s navodnim genitalnim sakaćenjem. Kako se navodi u državnom odvjetništvu, kada se saznalo za slučaj, liječnik je iskoristio pravo na šutnju i nastavio raditi. Pretpostavka nevinosti vrijedi do pravomoćne osuđujuće presude.

Udruga Donje Saske za dodjelu liječničkih licenci (NiZzA) bila bi odgovorna za moguću odluku o oduzimanju liječničke stručne licence. I glasnogovornica ove vlasti potvrdila je prije dvije godine da se tamo zna za takav slučaj. U pravilu se, međutim, čeka ishod kaznenog postupka. Za suđenje je predviđeno šest dana rasprave. Presuda bi mogla biti izrečena krajem studenog, piše Fenix magazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:05