PAKAO NA BALKANU

Ona je veteranka grčkih zatvora, za roditelje BBB-ovaca ima samo jedan savjet: ‘Nema to veze s EU‘

Hrvatske navijače navodno su već su krenuli razvoziti po grčkim zatvorima od ranog jutra

Olivera Ćirković, šefica bande Pink Panther i spisateljica

 Bruno Konjevic/Cropix

Svim uhićenim Boysima određen je istražni zatvor, a uhićenici će biti raspoređeni u 16 različitih zatvora na grčkom teritoriju.

Kako doznaje RTL, hrvatske navijače već su krenuli razvoziti po zatvorima od ranog jutra. Tendencija je da optuženici budu razdijeljeni u manje skupine koje bi brojale do tri osobe, no doznaje se da će pojedini navijači u nekim od najozlogašenijih zatvora biti sami.

Osmorica hrvatskih državljana bit će odvedeni u zatvor u Avloni, a šestorica u zatvorsku jedinicu u Koridalosu, koja se nalazi između Atene i Pireja. Preostalih 27 zatvorenika će biti raspoređeno u 14 zatvorskih jedinica, a roditelji s pravom strahuju od potencijalne osvete drugih zatvorenika.

Što ih čeka, najbolje zna Olivera Ćirković, koja je u grčkim zatvorima provela osam godina, piše Danas.hr.

"To što je Grčka u EU, da se hrvatski narod ne nada da je to Europska unija. Sve ide usporeno, istraga jako sporo i aljkavo, i to što nema dokaza da se ne nadaju pretjerano, na grčkim sudovima lako možeš biti osuđen bez dokaza, a na drugom sudu postoji šansa da kazne padnu", poručuje bivša zatvorenica u grčkom zatvoru.

Olivera je književnica, nekada košarkašica, i pripadnica kriminalne skupine Pink Panther, a roditeljima poručuje da ne paničare nego "da se naoružaju strpljenjem ovo još nije ni počelo, trajat će do beskonačnosti":

"Oni svojoj djeci ne mogu pomoći nikako osim financijski, da imaju novac što više novca unutra i onda će lakše preživjeti i pritvor i zatvor", smatra Ćirković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:46