JEZIV SLUČAJ

Mumificirao mrtvu majku kako bi mogao primati njezinu socijalnu pomoć, planove mu pokvario - poštar

Zaledio je njezino tijelo pomoću vrećica s ledom, omotao ga tkaninom i prekrio pijeskom za mačke
Austrijska policija; ilustracija
 Friso Gentsch/AFP

Austrijska policija otkrila je tijelo 89-godišnje žene koja je umrla prije više od godine dana i koju je njezin sin mumificirao u podrumu kako bi i dalje mogao primati njezinu socijalnu pomoć, piše Guardian.

Policija je u priopćenju kazala da je žena koja je bolovala od demencije, umrla u lipnju prošle godine.

'Njezin 66-godišnji sin čuvao je njezino tijelo u podrumu kako bi i dalje mogao primati novac', rekla je policija.

Osumnjičeni je živio s majkom u blizini Innsbrucka u austrijskoj regiji Tirol.

Tijekom ispitivanja, priznao je da je nakon majčine smrti zaledio njezino tijelo pomoću vrećica s ledom i odnio ga u podrum kako bi otklonio neugodne mirise. Zatim je tijelo omotao tkaninom da upije eventualna tjelesna curenja.

'Majku je prekrio pijeskom za mačke i ono se nakon nekog vremena mumificiralo', kazao je Helmut Gufler iz austrijske policije.

Kad se osumnjičenikov brat došao raspitivati za majku, ovaj mu je rekao da je žena u bolnici. Osumnjičenik je svaki mjesec primao majčinu socijalnu pomoć, ali novi je poštar zatražio da vidi primateljicu pomoći. Kad je sin to odbio, poštar je slučaj prijavio vlastima. Tijelo žene otkriveno je u subotu.

Osumnjičenik je od lipnja 2020. uspio strpati u džep oko 50.000 eura majčine pomoći. Autopsija je pokazala da nije ubio svoju majku, već je umrla prirodnom smrću. Osumnjičeni je optužen za prevaru sa socijalnom pomoći i skrivanje trupla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2022 06:32