FATALNA LJUBOMORA

Namamio ženina ljubavnika na udaljenu farmu i ubio ga: Ostalo je samo nagorjelo tanko crijevo

Tijelo ubijenog ljubavnika nikad nije pronađeno. Istražitelji su našli tek komad nagorjelog tankog crijeva
Michael O'Leary
 Dyfed-Powys Police

Jedan je građevinar namamio ljubavnika svoje supruge na udaljenu farmu te ga tamo ubio i sakrio njegovo tijelo, piše Sky News.

Andrew Jones (53) otkrio je da je njegova supruga Rhianon (51) imala aferu s 55-godišnjim Michaelom O'Learyjem i ubio ga nakon 'pažljivog planiranja' ubojstva, moglo se čuti na sudu u Swanseaju u Walesu.

Tužitelji su rekli da je Jones 27. siječnja namamio oca troje djece O'Learya na farmu koju je posjedovao u Carmarthenshireu u Walesu te ga ondje ubio.

O'Learyjeva obitelj se zabrinula kad se ovaj nije vratio kući s posla pa su kontaktirali policiju nakon što su primili SMS poruku u kojoj stoji: 'Žao mi je. X.'

Automobil gospodina O'Learyja pronašla je policija. Također, kako je rečeno na sudu, pronađen je tek manji dio tijela Michaela O'Learyja.

Tužitelj William Hughes je rekao: - Ovo ubojstvo je pažljivo planirao i izvršio Andrew Jones, kao i korake da prikrije ili uništi dokaze o zločinu, što se posebno odnosi na tijelo Michaela O'Learyja, u pokušaju da omete policijsku istragu.

Cijelo tijelo Michaela O'Learyja nikada nije pronađeno. 14. ožujka iz kuće Andrewa Jonesa na ulici Bronwydd Road pronađen je komad ljudskog tkiva, tankog crijeva. Ostatke iz zahrđale bačve nafte pregledao je forenzičar i izuzeli su predmet za koji se smatra da je ljudsko tkivo.

Daljnjim forenzičkim ispitivanjem, uključujući DNK testiranje, ustanovljeno je podudaranje s Michaelom O'Learyem. Forenzičar koji je došao do ovog otkrića smatra da je tkivo izgorjelo.

- Andrew Jones je posljednja osoba koja je Michaela O'Learyja vidjela živog. Smatramo da je Jones namamio Michaela O'Learyja na drugo imanje koje je posjedovao, Cyncoed Farm, i ondje ga ubio. Optuženik opovrgava da je ubio Michaela O'Learya, a obrana sugerira da je Michael O'Leary slučajno ubijen u nazočnosti Andrewa Jonesa, moglo se čuti na sudu.

Doznalo se i da su gospođa Jones i gospodin O'Leary koristili istu teretanu u Carmarthenu, a do 2019. su bili u ljubavnoj vezi.

Njezin je suprug za to saznao nakon što je pročitao poruke na njenom tabletu.

Gospodin Hughes je rekao: - Suočio se sa suprugom i ona mu je rekla da je afera završila jer gospodin O'Leary nije želio ostaviti svoju ženu. Rekla je da ne voli optuženika, no unatoč tome njih su dvoje ostali zajedno.

Maloljetna kći Andrewa Jonesa također je saznala za aferu i pristala pripaziti na gospođu Jones, dok se optuženik u studenom ponovno suočio sa svojom suprugom.

Gospođa Jones i O'Leary posjedovali su 'tajne' mobilne telefone kojima su međusobno razgovarali.

Na jutro O'Learyjeva ubojstva, Jones je uzeo tajni telefon svoje supruge i njime kontaktirao njezina ljubavnika.

Analizom mobitela ustanovljeno je da je Jones O'Learyju porukama slao upute o tome kako da dođe na farmu.

Sustav automatskog prepoznavanja registarskih pločica također je potvrdio da je O'Learyjev automobil bio na mjestu ubojstva u to vrijeme.

Andrew Jones čitavo vrijeme poriče ubojstvo, a suđenje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:33