OFF THE RECORD

‘Moskva je čudo, to uopće nisam znao! A znate li što mi je Putin rekao kad su se kamere ugasile?‘

Tucker je rekao i da je Moskva ‘puno ljepša‘ od bilo kojeg grada u Sjedinjenim Državama

Tucker Carlson

 Ryan Lim/Afp

Američki ultrakonzervativni novinar Tucker Carlson nastavio je Putinovu PR turneju i na Svjetskom samitu vlada u Dubaiju gdje je rekao da ruski predsjednik želi ‘mir‘ i da je Moskva ‘puno ljepša i sigurnija‘ od bilo kojeg američkog grada.

Kao da govori u ime Vladimira Putina, Carlson je ustvrdio da je ruski vođa spreman na kompromis po pitanju Ukrajine nakon što je ‘neslužbeno‘ razgovarao s njim u Kremlju.

Tucker je, podsjetimo, ispitivao Putina prošlog tjedna u velikom intervjuu - u kojem je Putin kontrolirao narativ i iznio niz tvrdnji o svojoj invaziji na Ukrajinu.

Carlsona su svjetski čelnici kritizirali da je bio ‘ulizička marioneta‘ tijekom razgovora i da je izdao svoju zemlju i publiku zbog nedostatka rigoroznog ispitivanja.

Sada je, tijekom govora u Dubaiju u ponedjeljak, Tucker rekao da je Moskva ‘puno ljepša‘ od bilo kojeg grada u Sjedinjenim Državama.

‘Što je za mene bilo šokantno u Moskvi, gradu u kojem nikada nisam bio? Najveći grad u Europi, 13 milijuna ljudi. Puno je ljepši od bilo kojeg grada u mojoj zemlji. Nisam imao pojma. Toliko je čišći, sigurniji i ljepši, estetski. Njegova arhitektura, hrana i usluge, bolje nego u bilo kojem gradu u Sjedinjenim Državama. A ovo nije ideološki.

‘Kako se to dogodilo?‘, upitao je Carlson te je počeo uspoređivati ​​podzemnu željeznicu u New Yorku s dijelovima ruske prijestolnice koje je vidio.

‘Ako ne možete koristiti podzemnu željeznicu, što mnogi ljudi ističu u vezi s New Yorkom, jer je tamo preopasno, onda se počnete pitati koja je svrha vodstva.‘

Carlson je također rekao okupljenima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima da što se rat dulje razvlači, Putin ima manje poticaja za postizanje sporazuma s Ukrajinom.

‘Kao prvo, Putin želi izaći iz ovog rata. Industrijski potencijal Rusije mnogo je veći nego što smo mislili. Rusiji je prilično lako proizvoditi projektile, rakete i topničke granate, dok NATO-u nije.‘

Carlson je rekao da na temelju rasprave njih dvojice vjeruje da je Putin sada spreman na kompromis sa Zelenskim - dvije godine nakon što je pokrenuo svoju brutalnu invaziju.

Priznao je da je s Putinom razgovarao neslužbeno dok je bio u Rusiji.

‘Naravno, sam rad čelnika bilo koje zemlje na ovom planetu, osim možda Sjedinjenih Država u jednopolarnom svijetu, tjera ih na pronalaženje kompromisa. To je ono što se zove diplomacija‘, rekao je Carlson, prenosi ruska novinska agencija TASS.

‘I on [Putin] je među njima (čelnicima koji su spremni tražiti kompromis).‘

Ali Carlson je napomenuo da će Rusija samo jačati i da Zapad to mora uzeti u obzir.

Neslužbeni razgovor Putina i Carlsona novinarima je potvrdio i glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov kazavši kako je bio kratak i ‘s nogu‘ te da nije bio snimljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:39