PROMJENA KURIKULUMA

‘Pokazujte našim učenicima Putinov intervju s Tuckerom Carlsonom, tako će steći nove vještine‘

Dužnosnici iz rodnog Lenjinovog grada izdali su preporuke za lokalne škole sa savjetom da se s učenicima analizira i debatira o nedavnom intervjuu

Tucker Carlson u intervjuu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi 6. veljače 2024. 

 Jlppa/Bestimage/Profimedia

Učitelji u Rusiji dobili su naputak da iskoriste intervju koji je američki konzervativni novinar Tucker Carlson napravio s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom kao primjer dobre prakse kada je riječ o "identifikaciji pouzdanih izvora informacija".

Dužnosnici iz Uljanovskog, inače Lenjinova rodnog grada, izdali su preporuke za lokalne škole sa savjetom da se s učenicima analizira i debatira o nedavnom intervjuu između ruskog lidera i američkog TV voditelja kako bi se "promovirao razvoj učeničkih analitičkih i kritičkih vještina", piše britanski Times.

Intervju predstavlja "jedinstven pogled na svjetsku politiku", pridonoseći "formiranju osjećaja nacionalnog identiteta" i razumijevanja "ruskog položaja na međunarodnoj pozornici", navodi se u preporukama u koje je uvid dobio ruski medij Sirena.

U naputku se dodaje da će "djeca s poteškoćama u učenju" razviti pozitivniji stav prema vlastitoj budućnosti i budućnosti njihove domovine", prenosi Times.

Inače, Putin je u intervjuu gotovo pola sata bez prekida iznosio svoje viđenje ruske invazije na ukrajinski teritorij.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:33