JEDVA SE IZVUKLI

Mladi turisti prijavljuju da ih na party otoku mlate, pljačkaju i otimaju: ‘Ne šaljite djecu, tamo je pakao‘

Kad smo izašli iz bolnice dva su nas tipa strpala u auto i prijetila da će nas oteti ako im s bankomata ne podignemo 2500 eura, kažu

Ilustracija

 Bdr/Solarpix/Profimedia/Bdr/solarpix/profimedia

Kako zvuči odmor iz pakla? Izbacivači koji tuku britanske tinejdžere po klubovima, dileri koji prodaju drogu mladima i učestale otmice kako bi goste natjerali da podmire račune za popravak quada.

Ovo je stvarnost za mlade britanske turiste koji putuju na grčki otok Zakintos koji je poznat po partijanju, i posebno je popularno odredište među tinejdžerima koji žele jeftin odmor i dobru zabavu s prijateljima.

Majka devetnaestogodišnjeg mladića upozorila je putem medija druge roditelje na to što se događa na otoku zabave. Njezin sin vidio je izbacivače kako tuku britanske tinejdžere noseći boksere. Potom je mladić doživio nesreću na quadu i bio prisiljen platiti 2500 eura prevarantima.

image
Annebel Van Den Heuvel/Panthermedia/Profimedia/Annebel Van Den Heuvel/panthermedia/profimedia

Majka se pod pseudonimnom Emma javila za MailOnline i dala svoju ispovijest.

- Ne bih išla tamo. Kriminala je previše, a problem je što se zločin ne razotkriva i ne procesuira. Nisam znala da je tako loše tamo, moj sin je imao užasne praznike, rekla je uzrujana majka.

Njezin sin htio je ostati anoniman zbog svoje sigurnosti, pa je pod imenom Charlie govorio za MailOnline. Rekao je da je prošli tjedan bio na jednotjednom odmoru na Zakintosu s deset prijatelja i vidio je kako izbacivači tuku pet tinejdžera na ulici u Laganasu.

Ove ispovijedi iskazane su nakon što se pojavila snimka drugog britanskog tinejdžera Jamesa Taylora (18) kojeg su četvorica izbacivača 4. srpnja udarali šakama, nogama i laktovima po licu i tijelu.

Charlie je rekao da to nije rijetkost u klubu Cherry Bay i da su izbacivači tukli britanske tinejdžere u dobi od 18 ili 19 godina dva puta u noći.

- Nije to samo jedan udarac. Tuku ih jako. Nose rukavice za razbijanje, udaraju šakama, koljenima i nogama”, rekao je Charlie koji je priznao da ih se bojao te da su tukli mlade čak iako bi ležali na podu.

Charlie je priznao da je htio pomoći tinejdžeru, ali previše je bilo napadača.

- Kada jedan izbacivač počne udarati jedno od te djece, druga četiri se pojave niotkuda i nastave, a ako se netko umiješa i on dobije batine.

Jedne večeri Charliejev prijatelj je snimio napad na jednog britanskog tinejdžera kad su ga pretukli izbacivači u Cherry Bayju, ali su im prijetili pa su bili prisiljeni obrisati video.

Charlie je zaključio da je očito da su izbacivači, uglavnom Srbi i Albanci, namjerno napadali baš britanske turiste.

- Pouzdano se zna da izbacivači ne vole Engleze. Mrze nas. Mislim da uživaju kada nas tuku. Gledate ih kako to rade i uživaju. Poslije se smiju tome i jednostavno ih nije briga, kazao je Charlie o iskustvu.

-To je neprihvatljivo, komentira majka Emma, to nije bilo sigurno okruženje za njih i osjećaš se tako bespomoćno kad ništa ne možeš učiniti.

image
Anp/Ddp Usa/Profimedia/Anp/ddp Usa/profimedia

Majka je dodala kako je zlouporaba droga na otoku proširena i rekla da su dileri hodali ulicama i tjerali tinejdžere da se drogiraju.

Ipak, to nije cjelokupni pakao koji je Charlie doživio. Dogodila mu se nesreća na quadu s prijateljem dok su bili u Laganasu. Obojica su slomili ruke i hitno su prebačeni u bolnicu kako bi napravili CT prije nego što su ih pustili. Kad su izašli iz bolnice dočekali su ih „dva velika istočnjačka europska čovjeka”, kako navode, koji su ih strpali u auto i natjerali da podignu 2500 eura s bankomata kako bi platili štetu koja se dogodila na quadu prilikom nesreće.

- Prijetili su nam i rekli da će, ako ne odemo s njima i ne platimo taj novac, pozvati policiju i uhititi nas, rekao je Charlie koji je s prijateljem jako bio potresen nakon nesreće.

- Bili smo usred ničega. Nismo znali gdje smo, nigdje nije bilo ceste. Prijatelj i ja smo se poprilično u**ali od straha i mislili smo da nemamo izbora nego platiti 2495 eura. Imao sam potres mozga i bio sam zbunjen i ošamućen. Samo sam htio kući, nisam želio više biti tamo, priča Charlie o potresnom iskustvu.

- Nikad se više ne bi vratio na Zakintos zbog ovog iskustva. Bilo je užasno zbog ovih loših stvari koje su se dogodile, zaključio je Charlie.

image

Otok Zakynthos u Grčkoj

/Unsplash

Tinejdžer James Taylor (18) iz Middlesbrougha u Engleskoj je na snimci na kojoj četvorica izbacivača ga tuku u noćnom klubu Cherry Bay na Zakintosu. Otkrio je da je dobio dvije modrice na oku, imao natečenu čeljust, kvrge na glavi, puknutu usnu i posjekotinu na koljenu te je podijelilo fotografije nakon napada, prenosi MailOnline.

Napad se dogodio jednostavno zato što je stao na stolicu kako bi uslikao selfie sa svojim prijateljima, objašnjava James uzrok napada. Izbacivač je pokušao uhvatiti Jamesa za ruku kako bi ga povukao sa stolca, a James se povukao, potom je zaposlenik kluba nestao, a deset sekundi kasnije dogodio se incident.

- Izbacivač se vratio deset sekundi kasnije s ostalim izbacivačima sa snimke i izveli su me van te počeli tući. Stajanje na stolici bio im je dovoljan povod, ispričao je James neugodno iskustvo.

Njegova majka Michelle Taylor (55) slomljena je nakon incidenta i želi prenijeti poruku roditeljima da bi se isto moglo dogoditi njihovoj djeci ako idu na Zakintos, koji je popularno odredište među mladim Britancima.

- Ja sam majka i svaka majka će ovo osjetiti ako se to dogodi njezinom sinu na odmoru na Zakintosu, shrvana je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:19