VARANJE NAIVNIH

Prevaranti u našem velikom gradu: Ljudima probuše gume, pa ponude pomoć. Cijena? Prava ‘sitnica‘...

‘Upalio sam motor i odmah shvatio da nešto nije u redu - dvije gume su bile ispražnjene. Ubrzo su stigla dva mladića, nudeći pomoć‘

Probušena guma, ilustracija

 Farrell/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Profimedia

Prevaranti u Rijeci pronašli su nov nači varanja naivnih: ljudima probuše gume na autu, a onda velikodušno ponude pomoć i to za velik novac, piše Novi list.

Kako takva operacija izgleda u praksi, uvjerio se čitatelj Novog lista, hrvatski državljanin, ali koji vozi auto sa stranim tablicama

– Automobil je bio parkiran s lijeve strane jednosmjerne ulice. Upalio sam motor i odmah shvatio da nešto nije u redu. Izašao sam van i svjetiljkom na mobitelu, jer je već bio mrak, pokušao vidjeti o čemu se radi. Shvatio sam da su mi dvije gume s desne strane ispražnjene. Ubrzo su stigla dva mladića, nudeći pomoć. Nakon što sam nazvao policiju da prijavim štetu, mladići su me zamolili da ih ne zovem jer njihova intervencija nije potrebna. Kada je policija stigla na lice mjesta, dvojica mladića su odjednom nestala, kaže.

Mladići su se prvo zbunili kada su čuli hrvatski jezik, jer to nisu očekivali. Naime, prevaranti radije ciljaju strance jer su stranci s dvije probušene gume spremni na sve, pa čak i na preskupi popravak.

– Objektivno, postoji nekoliko elemenata u cijelom tom slučaju koji mogu potaknuti sumnje, iako nema dokaza, odnosno konkretnih dokaza o povezanosti ta dva slučaja. Cijena usluge popravka čini stvar još zanimljivijom. Za popravak dviju guma tražili su 420 eura. Naravno, snašao sam se i na kraju platio trećinu tog iznosa odlaskom kod vulkanizera. Tu sam saznao da su gume probušene, vjerojatno šilom. Tog istog dana vulkanizer je imao još desetak sličnih slučajeva. Sve je prijavljeno policiji, kaže oštećeni muškarac, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:46