UBOJSTVO UČITELJICE

Mladi monstrum saznao da će do kraja života provesti u zatvoru, krv je samo potekla iz nosa...

Uhodili su svoju učiteljicu i postavili zasjedu u parku kroz koji je svakodnevno šetala

Jeremy Goodale

 Twitter/

Tinejdžer koji je kolegi iz razreda pomogao da ubije profesoricu španjolskog zbog loše ocjene, osuđen je na doživotni zatvor. Dok se Jeremy Goodale (18) ispričavao obitelji ubijene, iz nosa mu je potekla krv, prenosi The Sun.

- Znam da moje riječi nikad neće biti dovoljne. Zaista mi je žao profesorice Graber i cijele moje obitelji. Tata žao mi što sam te iznevjerio na toliko načina, rekao je Goodale sudu prije nego što mu je izrečena kazna.

Vratio se na svoje mjesto jecajući kad mu je iz nosa krenula obilno teći krv. Sudac Shawn Showers pohvalio je tinejdžera za suradnju i iskrenost te mu je odredio doživotni zatvor, a nakon što odsluži 25 godina moći će tražiti uvjetni otpust.

Goodale je s kolegom iz razreda Willardom Millerom uhićen nakon što je Graberino tijelo pronađeno u gradskom parku Chautauqua u Iowi u studenom 2021. godine. Dvojici tinejdžera suđeno je kao odraslima, no budući da su zločin počinili kad su imali 16 godina nisu dobili doživotne kazne bez pomilovanja.

Miller je u srpnju osuđen na doživotnu kaznu te mora odslužiti 35 godina prije nego ispuni uvjete za uvjetnu kaznu. Par je napao profesoricu nakon što je Milleru dala jedinicu. Tvrde da je Miller bio mozak operacije jer je vjerovao da će ga niska ocjena spriječiti od odlaska na studij u inozemstvo.

Uhodili su svoju učiteljicu i postavili zasjedu u parku kroz koji je svakodnevno šetala. Nakon što su je ubili, kolicima su njeno tijelo prebacili do najbliže željezničke pruge, pokrili je ceradom i preko nje stavili kolica. Na sudu je rečeno da je 66-godišnja Nohema Graber pretučena bejzbolskom palicom.

- Ubojstvo učiteljice kako bi izbjegao jedinicu, očito je bilo dovoljno da pristaneš na zločin. Sad si odrasla osoba, imaš više od 18 godina, a ipak imaš odvjetnika koji te brani kako bi izbjegao kaznu za ovaj užasan zločin. To mi ne zvuči kao grižnja savjesti, rekao je Tom Graber, žrtvin šogor opisujući kako je tragedija pogodila cijelu obitelj.

Kad je razmatrao kaznu, Showers je rekao da razumije da se Goodale kaje i da nije razmišljao o posljedicama svojih postupaka. Međutim, dodao je da vjeruje kako je lako mogao zaustaviti zločin. Tinejdžerov odvjetnik tvrdio je da bi ga trebalo osuditi na doživotni zatvor bez obveze minimalne kazne prije uvjetne, no sudac je na kraju stao na stranu tužiteljstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:16