OČEVID U TIJEKU

U rijeci Korani pronađeno tijelo: Sumnja se da je riječ o krijumčaru migrantima

Policija je dodala da slijede daljnje kriminalističko istraživanje te obdukcija radi utvrđivanja točnog uzroka smrti i identiteta osobe

Policija, ilustracija

 PUZ

Mrtvo tijelo nepoznate muške oosbe pronađeno je jučer u rijeci Korani na karlovačkom području. Na mjestu događaja je proveden očevid, slijedi istraga te obduckija na tijelu preminuloga, a asve kako bi se utvrdila moguća veza pronađenog tijela i bijega krijumčara migranata, koji je umakao policiji 15. studenoga skokom u Koranu.

- Nakon što je 15. studenog u večernjim satima nepoznati muškarac iskočio iz vozila kojeg su pokušavali zaustaviti policijski službenici, a u kojem je prevozio strane državljane, na području naselja Vukmanički Cerovac, skočio je u rijeku Koranu. Odmah se po događaju započelo s pretragom terena. Do jučer, 17. studenoga, u pretrazi rijeke i obale sudjelovali su policijski službenici, Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca i Hrvatska gorska služba spašavanja, kada su u rijeci pronašli mrtvo tijelo za sada nepoznate muške osobe, kažu u karlovačkoj policiji.

Na mjestu događaja proveden je "očevid s ciljem utvrđivanja da li se pronađeno mrtvo tijelo može povezati s naprijed navedenim događajem. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje te obdukcija radi utvrđivanja točnog uzroka smrti i identiteta osobe".

Podsjetimo, policija je u naselju Tušilović na području Karlovca pokušala zaustaviti i kontrolirati osobni automobil poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljala nepoznata muška osoba. Dolaskom do naselja Cerovac Vukmanički vozač je usporio i iskočio iz vozila koje je ostalo u pogonu, a koje je tom prilikom udarilo u postavljene znakove. Vozač je nakon toga skočio u rijeku Koranu te su ga policijski službenici uslijed loših vremenskih prilika izgubili iz vida.

U vozilu se nalazilo nekoliko stranih državljana koji su dovedeni u službene prostorije radi utvrđivanja zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:42