SLUŽBENI POSJET

Milanović se sastao s guvernerom i gradonačelnikom Sao Paula, gdje živi najveća hrvatska zajednica u Brazilu

U Sao Paulu djeluju dva društva, Croatia Sacra Paulistana (SACRA) i Sociedade Amigos da Dalmacia (Društvo prijatelja Dalmacije - SADA)

Zoran Milanović u Brazilu

 Ured predsjednika Republike Hrvatske/Tomislav Bušljeta

Predsjednik Republike Zoran Milanović, koji boravi u službenom posjetu Brazilu, u srijedu se u najvećem brazilskom gradu Sao Paulu susreo se s guvernerom savezne države Sao Paulo, Tarcisiom de Freitasom, a potom i s gradonačelnikom Sao Paula, Ricardom Luisom Reisom Nunesom.

Sao Paulo je financijski i gospodarski centar Brazila, a upravo u tom gradu živi i najveća hrvatska zajednica u Brazilu.

U Sao Paulu je prošle godine osnovana i Hrvatsko-brazilska gospodarska komora s čijim će se predstavnicima sastati i predsjednik Milanović. Isto tako, susrest će se s hrvatskim iseljenicima i njihovim potomcima, kojih u Brazilu živi oko 80 tisuća, a najveći broj u Sao Paulu.

image

Zoran Milanović u Brazilu

Ured predsjednika Republike Hrvatske/Tomislav Bušljeta

U Sao Paulu djeluju dva velika hrvatska društva, Croatia Sacra Paulistana (SACRA) i Sociedade Amigos da Dalmacia (Društvo prijatelja Dalmacije - SADA). No pokrenuta je inicijativa za formiranje još jedne hrvatske udruge, Zajednice Hrvatska-Brazil u Parani koja će okupljati pripadnike hrvatskih potomaka koji žive u Curitibi i okolici.

"Hrvatska zajednica u Brazilu postoji već duže od stoljeća te će mi biti izrazito drago upoznati ih i vidjeti," rekao je predsjednik Milanović uoči dolaska u Sao Paulo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 11:47