SVI SU UHIĆENI

Horda mladića napala dvije turistkinje kod piramida, procurila snimka: ‘Pratili su ih, pipkali i snimali‘

Iako turistkinje nisu podnijele prijavu protiv dječaka, egipatska policija je pokrenula istragu

Screenshot/Društvene mreže

Egipatske vlasti uhitile su 13 tinejdžera optuženih za uznemiravanje turistkinja kraj piramida u Gizi. Incident se dogodio 7. svibnja tijekom Bajrama u jednoj od glavnih turističkih atrakcija Egipta, a snimka duga 35 sekundi koja prikazuje veliku skupinu dječaka kako prate i pokušavaju fotografirati dvije mlade žene proširila se društvenim mrežama.

Dječaci, u dobi od 13 do 15 godina, koji će do završetka istrage biti zadržani u maloljetničkom zatvoru, tvrdili su da namjeravaju razgovarati i fotografirati se sa ženama bez uznemiravanja, navodi se u subotnjem priopćenju ministarstva unutarnjih poslova. Pritom se ne navode detalji o turistima.

Video koji je snimio turistički vodič i prvo ga objavio na privatnoj WhatsApp grupi za turističke vodiče, prikazuje tinejdžere kako prate turistkinje gurkajući ih i pokušavaju ih fotografirati. Jedna od djevojaka pokušava odgurnuti dječaka nakon što ju je drugi dodirnuo straga.

Iako turistkinje nisu podnijele prijavu protiv dječaka, egipatska policija potvrdila je u petak da je video pregledan te je pokrenula istragu.

Ako budu optuženi, dječacima će se suditi pred sudom za maloljetnike, piše Daily Mail na čijem portalu možete pogledati snimku.

Egipat je službeno kriminalizirao seksualno uznemiravanje 2014. te je posljednjih godina pojačao napore da zaštiti žene od zločina ove prirode. Seksualno uznemiravanje sada je u toj zemlji kažnjivo s do pet godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:54