DOVEDEN NA SUD

Golemi interes javnosti, sve prekinuto za 9 minuta: Pojavio se glavni osumnjičeni za nestanak Madeleine McCann

Suđenje nije povezano sa slučajem McCann, u kojem je on također osumnjičen, ali nije optužen

Christian Bruckner

 Ipa/abaca/Abaca Press/Profimedia/Ipa/abaca/abaca Press/profimedia

Glavni osumnjičenik za nestanak britanske djevojčice Madeleine McCann u petak se pojavio pred sudom u Njemačkoj zbog optužbi za seksualni napad i silovanje u drugim slučajevima, prenosi The Guardian.

Christian Brückner stigao je na sud u Braunschweigu, što je popratio veliki interes medija i javnosti, budući da je prvi put viđen u javnosti otkako je povezan sa slučajem McCann tijekom 2020. godine. Početak suđenja bio je odgođen zbog velikog broja ljudi koji su pokušavali doći do sudnice.

Kasnije je suđenje započelo uz pojačano osiguranje, ali prekinuto je nakon samo devet minuta, zbog prigovora koji je jedna od sutkinja zaprimila od branitelja osumnjičenog, Friedricha Fülschera. Optužio ju je da je pristrana i nepodobna za suđenje u navedenim predmetima.

Optužba se temeljila na izvješćima da je sutkinja objavila nekoliko ljutitih tweetova 2019. godine, pozivajući na ubojstvo bivšeg brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara, za koje je Fülscher rekao da su dokaz njezine nepodobnosti. Sutkinja koja nadzire Brücknerov slučaj, Ute Lindemann, prihvatila je prigovor. Rekla je da će se suđenje nastaviti sljedeći petak s novim sucem.

Suđenje Brückneru sljedeći tjedan će biti usredotočeno na seksualne prijestupe koje je navodno počinio između 2000. i 2017. godine u Portugalu, zbog kojih je optužen za tri točke silovanja i dvije točke seksualnog zlostavljanja djece. Nisu povezane sa slučajem McCann, u kojem je on također osumnjičen, ali nije optužen.

Optužbe koje su tužitelji podigli prije četiri mjeseca, odnose se na napad starije gospođe u njenom apartmanu u Portugalu između 2000. i 2006. godine. Brückner ju je navodno vezao i silovao, prije nego što ju je pretukao bičem i snimio incident.

image

Madeleine McCann i Christian Bruckner

Profimedia/

Također se navodi da je u istom razdoblju zavezao djevojku u dobi od 14 ili više godina, za drveni stup u svom stanu na području Praia da Luz. Navodi se da ju je također tukao bičem i tjerao na oralni seks.

Optužen je i da je u lipnju 2004. godine provalio u stan Hazel Behan, tadašnje 20-godišnjakinje, u obližnjem mjestu Praia da Rocha, prije nego što ju je silovao, vezao za stol i bičevao. U drugim točkama optužnice piše da se razodjenuo ispred dvije djevojčice u dobi od 10 i 11 godina.

Sveukupno 40 svjedoka je pozvano na suđenje, među kojima su Helge B. i Manfred S., koji tvrde da su vidjeli snimke na kojima Brückner siluje najmanje dvije žene, uključujući ženu staru oko 60 godina i mladu djevojku. Nejasno je gdje su trenutno snimke, ali bile su središte intenzivnih potraga u Njemačkoj i Portugalu.

Brückner je godinama živio na području Portugala, uključujući i ljetovalište Praia da Luz u kojem je bio kada je trogodišnja McCann nestala iz stana u kojem je njezina obitelj bila na odmoru 2007. godine. Zanijekao je bilo kakvu umiješanost u njezin nestanak.

Brückner trenutno služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja koje je počinio u Portugalu 2005. godine. Prije suđenja, odbacio je optužbe navodeći da su "apsurdne".

- Nadam se da će oni uskoro pronaći neke odgovore na svoja pitanja - dodao je.

Fülscher je rekao da će on i njegov četveročlani obrambeni tim tražiti oslobađajuću presudu za Brücknera “po svim točkama”. Suđenje će trajati do kraja lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:32