SLUČAJ MADDIE

Ekspozivna ispovijest blagajnika iz Ocean Cluba: ‘Sve sam znao o planu Christiana Brücknera!‘

Ralphs tvrdi da je Bruckner s još jednim muškarcem planirao oteti djevojčicu

Christian Bruckner

 Phil Harris/Mirrorpix/Profimedia/Phil Harris/mirrorpix/profimedia

Glavni osumnjičenik za nestanak Madeleine McCann bio je zaposlenik u istom restoranu u ljetovalištu Algarve, u kojemu je trogodišnja curica nestala 2007. godine, tvrdi svjedok za Daily Mail.

Prema riječima britanskog državljanina Kena Ralphsa (59), koji je tada preko poznanika upoznao Christiana Brucknera, njemački seksualni predator (47) radio je kao blagajnik u tapas baru Ocean Club u koji su često dolazili roditelji malene Maddie, Kate i Gerry McCann.

Ralphs tvrdi da je Bruckner s još jednim muškarcem planirao oteti djevojčicu kako bi ju prodali jednom paru koji nije mogao imati svoju djecu.

Novi svjedok vjeruje da je dvojac proveo plan u djelo i da su oteli Madeleine iz hotelske sobe u kojoj je odsjela s roditeljima u svibnju 2007. godine, dok su Kate i Gerry večerali u restoranu Ocean Club sa skupinom prijatelja koji su kasnije u medijima prozvani Tapasovih sedam.

image

Roditelji s fotografijom nestale Maddie (arhiva)

Clemens Bilan/Ddp Images Via Afp

Ken Ralphs navodi da su Brueckner i sudionici u zločinu izgubili živce kada su vidjeli koliko mediji pišu o slučaju, pa su shvatili da je zbog brojnih fotografija, na kojima se ističu plave oči curice, nemoguće plan provesti u djelo.

Britanac koji je Veliku Britaniju napustio 2004. te se povremeno vraćao u domovinu, rekao je da je odmah nakon nestanka Maddie otišao u policiju u Britaniji, ali i Portugalu prijaviti saznanja. Učinio je to ponovno kada je Brueckner imenovan osumnjičenikom 2020. godine.

Ralphs tvrdi da je od policije dobivao proturječne informacije o tome jesu li istražili podatke koje im je dao.

Iako je Christian Brueckner osuđen i optužen u nit drugih seksualnih zločina, 47-godišnjaka nikada nisu optužili u slučaju nestanka Maddie, a on niječe svoju umiješanost u zločin.

Ken Ralphs je pobjegao u Portugal kada je zbog policijske pogreške njegovo ime predano osumnjičenim kriminalcima. Osumnjičenici su oslobođeni, a on je počeo dobivati prijetnje smrću.

Jedne vrijeme on i supruga su proveli u programu zaštite svjedoka, nakon čega su napustili život u Britaniji i preselili u Portugal. Živjeli su u kamperu u portugalskom ljetovalištu Algarve. Ondje je upoznao Bruecknera preko poznanika.

Prisjetio se da je Bruecknera viđao na mnogim mjestima na tom području. Jedne noći u travnju 2007. godine, tjedan dana prije nego što je Madeleine nestala, Ralph je rekao da su on i poznanik sjedili oko logorske vatre i pili pivo. S njima je jedno vrijeme bio i Brueckner. Tada mu je poznanik, kada se Brueckner udaljio, priznao da želi s njim podijeliti tajnu i da s Nijemcem Bruecknerom planira otmicu. Prepričao mu je plan Nijemca da otmu djevojčicu koju bi prodali jednoj obitelji. Mislio je kako je to brzi način zarade.

- Sjedili smo pokraj vatre do ranih jutarnjih sati kada je on počeo plakati i sve mi ispričao.

image

Christian Bruckner

Ipa/abaca/Abaca Press/Profimedia/Ipa/abaca/abaca Press/profimedia

- Objasnio mi je da neće biti otkupnine, nego da će curicu prodati njemačkom paru koji ne može imati djecu. Uvjeravao me da dijete neće ozlijediti. Također mi je rekao da će dijete uzeti iz bogate obitelji koja ima više od jednog djeteta kako roditelji ne bi puno tugovali.

Nakon šokantnog otkrića, poznanik mu je objasnio da Brueckner radi u restoranu Ocean Club i da već mjeseci priprema teren.

Ralphs tvrdi da je pokušao doznati više detalja od njega, ali nije uspio. Pokušao ga je uvjeriti da se ne petlja s kriminalcem.

Tjedan dana kasnije vratio se u Veliku Britaniju i tijekom posjeta ocu u Stockportu doznao vijest o nestanku Maddie.

Ralphs tvrdi da je tada policajcima Cumbrije predao mapu koju je nacrtao rukom na kojoj je precizno bila iscrtana lokacija kampa. Tražio je da ju pošalju portugalskim policajcima. Rekao im je i za Ocean Club.

Po povratku u Portugal otišao je to kampa, ali više ga nije bilo. Uništen je u požaru. Nije pronašao nikoga od poznanika iz kampa, osim Francuza koji mu je rekao da je poznanik koji mu je ispričao za Bruecknera otišao u Afriku. Ralphsa je to iznenadilo jer je mislio da on nema novaca za to. Više nikada ga nije vidio.

Kasnije mu je policija ušla u trag, ali on je tvrdio da nikada nije upoznao Ralphsa.

Britanac je također za Daily Mail ispričao da je otišao do Ocean Cluba u vrijeme istrage i vidio policiju kako pretražuje područje. U blizini je susreo i Bruecknera s pregačom.

Tvrdi da ga je to iznenadilo jer je znao da je Brueckner u restoranu radio ilegalno, bez papira. Sugerira da je Brueckner imao pristup knjizi gostiju. O knjizi je pisala i majka Madeleine ističući da je osoblje moglo znati da će njihova djeca biti sama.

Policija je ispitala sve zaposlenike tijekom istrage, a Raphs sugerira da je Bruckner mogao proći ispod radara policije jer je bio ilegalno zaposlen.

Kada je ponovno kontaktirao policiju 2020. rekli su mu i u Portugalu u i u Britaniji da nemaju njegovu izvornu izjavu iz 2007. godine. Do današnjeg dana nije doznaju je li policija iskoristila informacije koje im je tada iznio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:05