NEUGODAN TRENUTAK

Biden se opet pogubio, u pomoć mu pritrčala Jill, društvene mreže bruje: ‘Pa on ne zna gdje je. Sve je gore i gore...‘

Biden je završio obraćanje te se okrenuo da napusti pozornicu kada je Jill Biden požurila do njega, primila ga za ruku i odvela s pozornice

Jill i Joe Biden pri odlasku s pozornice

 Mandel Ngan/Afp

Čini se da se nakon svog prvog predizbornog govora 2024. u petak navečer, 81-godišnji američki predsjednik Joe Biden ponovno nakratno pogubio.

Biden je upravo završio svoje obraćanje u Valley Forgeu u Pennsylvaniji te se okrenuo da napusti pozornicu kada je njegova supruga Jill Biden požurila do njega i primila ga za ruku.

Dok je prilazila suprugu, činilo se da mu nešto šapće na uho, ali je spretno uspjela izbjeći preciznu snimku televizijskih kamera koje su zabilježile neugodan trenutak, piše britanski Daily Mail.

Jill Biden je zatim pokušala odvesti svog supruga s pozornice, ali se njezin suprug iznenada okrenuo prema gomili i ponovno počeo govoriti bez obzira na glazbu koja je počela za kraj.

"Razumijem moć!", poručio je Biden. "Puno vam hvala svima...", rekao je prije nego što ga je glazba nadglasala. Bio je to Bidenov prvi javni istup nakon odmora na Karibima.

Na društvenim se mrežama pojavila još jedna snimka koja prikazuje Bidena po povratku s dvotjednog odmora, a nakon govora u Pennsylvaniji. I na ovoj se američki predsjednik čini poprilično izgubljen, što nije promaknulo oku dežurnih komentatora na X-u (bivšem Twitteru).

"Nakon dva tjedna odmora i 32-minutnog govora, Biden se mora odmoriti. Stigao je natrag u Delaware, no čini se da to ne zna", "Sve je gore i gore", samo su neki u nizu komentara o njegovom ‘dementnom‘ stanju.

Biden, koji je bio najstariji predsjednik u američkoj povijesti kada je preuzeo dužnost 2021. godine, suočio se sa sumnjama stručnjaka i javnog mnijenja po pitanju je li još uvijek sposoban voditi zemlju.

image

Nakon što je Jill Biden došla do supruga, on se ponovno nakratko obratio publici

Mandel Ngan/Afp

Njegova dob postala je problem dok pokušava izboriti reizbor u studenom. Američki predsjednik predmet je opetovanih pitanja o njegovoj podobnosti za dužnost, a ankete i stručnjaci tvrde da je to veliki problem jedanaest mjeseci prije izbora 2024. godine.

Nedoumice oko strategije zbog Bidenove dobi

Neki od članova njegove administracije i dalje vjeruju da mu je potrebna zaštita, odnosno strategija kojom će se spriječiti da padne ili se pogubi na pozornici, kao što se to dogodilo u više navrata.

Neki su to opisali kao stavljanje predsjednika pod ‘stakleno zvono‘ do studenog, kako bi bili sigurni da se više neće spotaknuti ili pasti u javnosti, kao što se dogodilo prošlog lipnja.

Ipak, drugi sadašnji i bivši dužnosnici administracije nikako se ne slažu s time i pozvali su ga da krene u kampanju "pokazati svoju žestinu" i "hvaliti se svojim godinama, umjesto da ih ignorira".

image

Joe Biden se u svom govoru oštro obrušio na Donalda Trumpa

Mandel Ngan/Afp

Tijekom svog govora, Biden je rekao da je "demokracija na glasačkom listiću", u trenutku dok ne savezne države pokušavaju izbaciti bivšeg republikanskog predsjednika Donalda Trumpa iz utrke.

Biden je nazvao je Trumpa "bolesnim" i "gubitnikom", rekavši "skoro smo izgubili Ameriku" 6. siječnja.

Predsjednik je žestoko napao svog prethodnika i vjerojatnog suparnika na izborima 2024. Biden je prozvao republikanskog favorita zbog njegovih "laži" i zbog toga što je, kako je rekao, njegov mandat u Bijeloj kući svodio na njega samoga, u primjedbama povodom treće godišnjice pobune na Kapitolu.

Rekao je da je Trump zazvao nacističku Njemačku kada je svoje neprijatelje nazvao "štetočinama‘ i usporedio ga s diktatorom koji bi mogao uništiti SAD ako bude ponovno izabran u studenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:37