IZVAN POLITIKE

Berlusconi 2 godine ne smije obavljati javne dužnosti

Berlusconi se može žaliti na odluku, a obzirom da je senator, odluka neće odmah stupiti na snagu a i njegovo isključivanje iz senata ovisit će o glasovanju u studenom

RIM - Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi ne bi smio obavljati javne dužnosti dvije godine nakon presude za utaju poreza, odlučio je u subotu prizivni sud u Milanu.

Berlusconi ne može tijekom dvije godine ni birati ni biti biran. On se može žaliti na ovu odluku. Obzirom da je Berlusconi senator, odluka neće odmah stupiti na snagu a i njegovo isključivanje iz senata ovisit će o glasovanju u gornjem domu parlamenta koje bi trebalo biti održano u studenom.

Berlusconi, 76-godišnji milijarder i medijski magnat bio je četiri puta talijanski premijer, a protiv njega se vodilo gotovo 30 sudskih procesa. Optuživan je za cijeli niz kaznenih djela, od porezne prijevare do seksa s maloljetnom prostitutkom.

Prvi je put pravomoćno osuđen za utaju poreza u kolovozu pošto je umjetno "napuhao" cijene prava prikazivanja filmova kupljenih putem poduzeća koja su njemu pripadala u trenutku njihove preprodaje audiovizuelnoj kući Mediaset koje je također bio vlasnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 04:31