HRIPAVAC

Zarazna bolest pojavila se u splitskom vrtiću, odmah upućen apel roditeljima

Zdravstvene voditeljice Dječjeg vrtića "Grigor Vitez" upozorile su kako se bolest i dalje pojavljuje među necijepljenom dojenčadi i malom djecom, ali i kod odraslih

Ilustrativna fotografija 

 Ante Cizmic/Cropix

Nakon što je u Splitu zabilježeno nekoliko slučajeva hripavca, vrlo teške zarazne bolesti, roditeljima vrtićke djece stigla je važna obavijest, doznaje Dalmatinski portal.

Naime, zdravstvene voditeljice Dječjeg vrtića "Grigor Vitez" upozorile su kako se bolest i dalje pojavljuje među necijepljenom dojenčadi i malom djecom, ali i kod odraslih. Istaknuli su kako imaju mogućnost PCR-om detektirati uzročnika (Bordetella pertussis) u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

‘U svrhu prevencije daljnjeg širenja bolesti, osobito u dolazećem zimskom periodu i u našoj ustanovi, ovim putem potičemo redovna cijepljenja dojenčadi i pozivanje/upućivanje male djece na planirana DTaP/dTap cijepljenja, kao i svih onih koji cjepivo nisu primili. Molimo roditelje da se jave izabranim pedijatrima ili obiteljskim liječnicima kako bismo zaustavili širenje bolesti te izbjegli epidemiju‘, poručili su iz DV-a ‘Grigor Vitez‘.

image
/Dalmatinski Portal
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:24