OŠTRA NA JEZIKU

Vedrana Rudan oplela po Milanoviću, a komentirala je i Marićeve mišiće te cijepljenje u Beogradu

Za Hrvatsku bi bio spas kad se Milanović uopće ne bi dizao iz kreveta, nego da ostane u njemu i hrče tamo do kraja mandata, kazala je
 Srdjan Vrancic/Cropix

Naša poznata spisateljica i blogerica Vedrana Rudan za N1 televiziju komentirala je cijepljenje u Hrvatskoj te rad predsjednika RH Zorana Milanovića.

Rudan se protiv koronavirusa cijepila u Beograd i kaže kako je proces cijepljenja u Srbiji riješen odlično.

- Politika je politika. Ja sam tamo došla na poziv Beograda, države Srbije. Mediji koji su protiv Vučića iskoristili su činjenicu da sam ja došla kao strankinja da bi se preko mene obračunali s njim - kazala je i dodala da su je upitali osjeća li se krivom jer je možda uzela cjepivo nekome kome je bilo potrebno.

- Ja sam rekla da ako je to tako da se osjećam krivom, ali mi je rečeno da cjepiva ima dosta i da sam ja otišla tamo kao netko tko misli da neću ukrasti nikome ništa. Da dolazim kao umjetnica, ne kao kradljivica.

Dodaje da se ispostavilo da je 4000 stranih državljana u Srbiji primilo cjepivo.

- Mislim da je to jedan plemeniti cilj zemlje koja ima višak da pomogne sirotinji kojoj je život ugrožen iz zemalja koje ih nemaju. Ja imam milijun kroničnih bolesti i stara sam. Europa se pokazala kao šaka jada - smatra Rudan.

Komentirala je i javno cijepljenje ministara. Smatra da je to pohvalno, ali…

- Mislim da je to dobra ideja, estetski potpuno neprihvatljiva. Taj kome smo vidjeli mišiće ima metar i pol, tako da to nije ni to nešto tako savršeno. Estetski se to meni nije sviđalo. Sigurna sam da su imali dobre namjere da antivaksere navedu do toga da je cijepljenje spas. Međutim, oni sami nisu znali da cjepiva neće biti dok su nas nagovarali, jer se oni ne bave državom, nego se bave sobom i svojim gospodarima. Imali su dobru namjeru samo zato što pojma nemaju gdje žive, a o poslu da ne govorim - jasna je Rudan.

Oštro je kritizirala i predsjednika Zorana Milanovića.

- Milanović nije u hrvatskoj politici od jučer. On je jedan u nizu potpuno nekvalificiranih osoba koje se bave poslom s kojim nemaju veze, divljak koji nije za Hrvatsku učinio ništa. On se usuđuje reći da udruga B.a.B.e ima ružno ime, ta udruga je čudo učinila za žene. Njemu govoriti bilo što je gubljenje vremena jer je taj čovjek potkapacitiran, intelektualno nevin, to je banalna fraza, ali ja u to iskreno vjerujem - oštra je Rudan.

Osvrnula se i na predsjednikovu izjavu da nije isto ako o zlostavljanju progovara glumica koja je dobro plaćena za svoj posao i obična radnica.

- U kapitalizmu ako se ti dižeš i tebi netko daje pet milijuna dolara, taj netko će na tebi zaraditi 50. Svako Milanovićevo dizanje ne vrijedi ni pet para, a kamoli jedan dolar i na svom sam blogu rekla da bi za Hrvatsku bio spas kad se on uopće ne bi dizao iz kreveta, nego da ostane u njemu i hrče tamo do kraja mandata. Taj čudak i taj mačo divljak nam zaista ne treba. Ja nisam razočarana u Milanovića, nego u narod kojeg ga je izabrao. Ako Hrvatskoj treba takav karakter eto joj ga - smatra Rudan i ističe kako u verbalnom ratu protiv nje predsjednik nema šanse.

- Vokabular mu je siromašan, opterećen kojekakvim latinskim citatima, on je čovjek van svijeta, on lupeta što mu prvo padne na pamet i misli da je jako šarmantan. Voljela bih da ima bar elementarne pristojnosti - zaključuje Rudan za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. kolovoz 2022 08:30