‘SREĆA DA JE ŽIV‘

U japankama otišao na Biokovo, HGSS ga spašavao 18 sati, on im rekao: ‘Pa ja tako idem po planinama u Ukrajini...‘

Pomalo bizaran detalj u cijeloj priči je činjenica da spašeni muškarac nije svjestan greške i težine onoga što je napravio

Ilustracija

 Ivo Ravlic/Cropix/Cropix

Po tko zna koji put, Hrvatska gorska služba spašavanja je spasila muškarca, ovaj put Ukrajinca, koji je na Biokovo otišao u japankama. HGSS-ovac Ante Kukavica je za RTL Danas rekao je da je akcija trajala 18 sati i da je prava sreća da je čovjek na kraju ostao živ.

"Sinoć smo dobili dojavu o mladiću koji se izgubio najprije na Biokovu, pa je prošao pored table upozorenja da se tu ne ide, pritom je još bio u japankama i završilo je kako je završilo, da ga je trebalo spašavati cijelih 18 sati", rekao je.

Tijekom akcije se ušlo duboko u noć, a muškarca su pronašli tek jutros iza četiri sata. Tada im, kaže, nije ništa preostalo nego da pričekaju zoru kako bi vidjeli hoće li helikopter moći pristupiti terenu ili će morati nastaviti s klasičnom akcijom spašavanja.

"Zbog tehničkih razloga helikopter na kraju nije mogao doći te smo radili na spašavanju do 12:40 sati", dodao je Kukavica.

Ukrajinac je bio iscrpljen i dehidriran te u stanju šoka kada su a našli. "Prava je sreća da je ostao živ", naglašava.

Pomalo bizaran detalj u cijeloj priči je činjenica da Ukrajinac nije svjestan greške i težine onoga što je napravio.

"Rekao nam je da je šetao po planinama u Ukrajini u japankama, ali to Biokovo niti može primiti niti podržava", otkrio je Kukavica pa dodao da su ovoga ljeta imali 35 posto više akcija spašavanja nego lani, javlja RTL Danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:16