OPREZNO U PROMETU

U Istri u jednom danu zabilježena četiri naleta na divljač: Vozači nisu stradali, ali zato životinje jesu

Upozoravamo vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, apeliraju iz policije

Policijsko vozilo, Ilustracija

 Vlado Kos/CROPIX

Čak četiri naleta osobnih vozila na divljač evidentirala je istarska policija tijekom četvrtka. Vozači nisu stradali, ali zato životinje jesu te je nanesena i materijalna šteta.

Prva intervencija bila je oko 13.20 sati u naselju Rakotule na području Karojbe kad je 45-godišnjak vozeći Mercedes zagrebačkih oznaka udario u srnu koja se nakon naleta udaljila u šumu.

Zatim je oko 21.50 sati na kolniku ceste D200 kod Kaldanije 69-godišnjak vozeći BMW pulskih oznaka udario u divlju svinju koja se nakon udara također udaljila.

Ni deset minuta kasnije na području Lupoglava identična drama, ali ovoga puta sa smrtnim ishodom. Naime, Peugeotom pulskih oznaka 40-godišnja vozačica udarila je u srnu koja je na mjestu od zadobivenih ozljeda uginula pa je brigu o divljači preuzelo nadležno lovačko društvo.

Serija naleta na životinje završena je u četvrtak oko 23.40 sati kad je 48-godišnjak svojim BMW-om pulskih oznaka naletio na srnu koja se nakon udara udaljila u nepoznato.

- Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, upozoravamo vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja - upozoravaju iz PU istarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:25