UPOZORENJE POLICIJE

U Međimurju u 48 sati pod kotačima auta nastradale dvije srne i tri psa: ‘Vozači, budite oprezni!‘

Policija podsjeća vlasnike domaćih životinja da ih moraju držati pod nadzorom, a u slučaju naleta vozila na njih kazna je 30 eura

Znak za divljač

 Arco Images Gmbh/Alamy/Profi/Arco Images Gmbh/Alamy/Profi

Čak pet naleta vozila na životinje evidentirali su međimurski policajci u proteklih 48 sati.

- Događaji su evidentirani u prijepodnevnim i večernjim satima na prometnicama u Ivanovcu, Podbrestu, Vučetincu, kao i na prometnicama između Štefanca i Male Subotice te između Gardinovca i Dekanovca. U dva slučaja evidentirani su naleti na srneću divljač, dok su u tri slučaja evidentirani naleti na pse. U cilju sprečavanja ovakvih i sličnih događaja, pozivamo vozače na dodatan oprez na prometnicama Međimurske županije, posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima. Ujedno, potrebno je da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti te da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti, ali isto tako i domaćih životinja - poručuju iz PU međimurske.

Također, pozivaju vlasnike domaćih životinja na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora.

- Napominjemo da su vlasnici domaćih životinja dužni životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere da se njihove životinje bez nadzora ne zadržavaju na prometnicama. U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni vlasnici domaćih životinja te je sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, za vlasnike životinja propisna novčana kazna u iznosu od 30 eura - zaključuju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:36