SUNČANO I VRUĆE

Temperature na Veliku Gospu idu i do 33 °C, u srijedu pljusak

U unutrašnjosti u srijedu svakako treba računati na poneki pljusak ili kratkotrajnu kišu

Plaža, ilustracija

 Sasa Buric/Cropix

Na blagdan Velike Gospe u Slavoniji, Baranji i Srijemu poslijepodne će postojati mala vjerojatnost za poneki pljusak, i to uglavnom u Podunavlju. Jutro će biti svježe, a uz rijeke će nakratko biti i magle. Danju vruće uz temperature između 30 i 32 °C - kako i priliči ljetu, navodi dr.sc. Tanja Renko za HRT.

Sunčano uz slab vjetar prevladavat će i u središnjoj Hrvatskoj. Najviša dnevna temperatura oko 30 °C.

image

DHMZ - vrijeme 15.8.

Screenshot Dhmz/

U dosta gorskih krajeva vrućine neće biti ni u utorak, a noću će biti svježe uz temperaturu između 12 i 14 °C. Na sjevernom Jadranu pak pravi ljetni dan. Slabu i umjerenu buru zamijenit će na otvorenom sjeverozapadnjak.

Podjednako i u Dalmaciji, povremeno će biti male do umjerene naoblake, a u unutrašnjosti i jačeg dnevnog razvoja oblaka s kojim je moguć i pokoji pljusak.

Poneki neverin može nakratko poremetiti planirane aktivnosti i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje su nestabilnosti najvjerojatnije na dubrovačkom području. Noć i jutro bit će topli, čak i vrlo topli uz burin, a danju vjetar s mora, koje će biti malo do umjereno valovito, rekla je za HRT.

"U unutrašnjosti u srijedu svakako treba računati na poneki pljusak ili kratkotrajnu kišu. Od četvrtka će prevladavati sunčano, a vjerojatnost za poneki uglavnom popodnevni kratkotrajan pljusak bit će mala. Temperatura zraka u blagom porastu," prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 13:44