INCIDENT

Sudar trajekta i katamarana u splitskoj luci, svemu kumovao - kruzer: ‘Upalija lik bow thruster i zabija Adrianu u Hrvata!‘

Prilikom kontakta dvaju broda nije došlo do ozljede putnika i posade

Mjesto udara katamarana u trajekt

 Snimila čitateljica/

Početak radnog tjedna nije najbolje započeo u splitskoj trajektnoj luci. Jutros u 7.40 u trajektnoj je luci došlo do sudara katamarana i trajekta, piše Slobodna Dalmacija.

- Prilikom pristajanja u luci Split potisak kruzera odgurnuo je katamaran "Adrianu" od predviđenog prilaska vezu što je uzrokovalo da se katamaran Adriana krmom naslonila na vezani trajekt "Hrvat".

Prilikom kontakta dvaju broda nije došlo do ozljede putnika i posade. Svim putnicima hvala na razumijevanju situacije - izvijestila je Jelena Ivulić, koordinatorica za splitsko plovno područje u "Jadroliniji" te dodala kako, srećom, nema veće materijalne štete niti je itko ozlijeđen.

- Došlo je do kontakta motornoga broda "Adriana" na vezu 21 s trajektom Hrvat na vezu 23. Lučka kapetanija je obaviještena, a djelatnici su na terenu te rade na utvrđivanju detalja - potvrdili su nam iz Lučka uprave Split.

Jedna čitateljica godinama putuje na relaciji Split - Hvar, a ovaj događaj ju je potpuno izbacio iz takta.

- Sto godina putujem u Hvar i nikad ne znam kada i u koji sat, uvijek neko iznenađenje. Tako i jutros. Uputilo me na jedan gat, a onda vratilo isprid Lučke kapetanije. Naravno da mi nije drago. Mi uvik putujemo puni stvari, ka mazge. Jutros je nered napravio kruzer. Upalija lik bow thruster (propeler na provi, pramcu) i zabija Adrianu u Hrvata. Katamaran u trajekt! Znate kad bi meni kruzeri prošli Otrant? - kaže čitateljica koja je svjedočila ovom sudaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:42