STUDIRANJE UZ RAD

STIGLA RANG LISTA PRIMLJENIH NA DOKTORSKI STUDIJ POLITOLOGIJE Evo na kojem je mjestu predsjednica Republike

 FPZ / Arhiva CROPIX

S ukupno 22,47 osvojenih bodova predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović plasirala se na treće mjesto rang-liste 38 pristupnika koji su stekli pravo upisa na doktorski studij politologija. Na odabranom smjeru međunarodni odnosi Grabar-Kitarović je prvoplasirana.

No, to ne znači da je predsjednica i upisala studij. Za to, potvrđuju na Fakultetu političkih znanosti, predsjednica, jednako kao i drugi kandidati koji su ostvarili pravo upisa, ima rok od 48 sati od trenutka objave liste. Obavi li i tu zadnju formalnost, predsjednički mandat poklapat će joj se sa studiranjem.

Na količinu studijskih obveza upozorena je na intervjuu s članovima komisije za upis obavljenom proteklog petka, a kako doznajemo predsjednica je odlučila da će studirati part-time. Njezin studij time neće trajati tri, već pet godina.

Inače, na natječaj za upis prijavio se 51 kandidat, no 13 ih nije uspjelo zadovoljiti uvjete natječaja. Posljednji na listi primljenih je Robert Bosak s upola manje bodova od prvoplasiranih. Doktorski studij na FPZG-u košta 60 tisuća kuna.

Rang listu možete pročitati OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 15:46