RASPAD SISTEMA

Splitski gradski vijećnik uoči parlamentarnih izbora napustio Most! ‘Trpio sam štetu i zatvorio sebi mnoga vrata...‘

- U Most sam ušao iskreno i s najboljim namjerama, iz Mosta izlazim čista obraza i zahvalan na prilici

Nikola Grmoja, Josip Markotić, Tihomir Galić
 

 Paun Paunovic/Cropix

Splitski Mostovac Josip Markotić, gradski vijećnik, svega nekoliko dana prije parlamentarnih izbora objavio je zašto napušta stranku i da će nastaviti angažman u Gradskom vijeću kao nezavisni vijećnik, prenosi Slobodna Dalmacija.

Njegovo priopćenje objavljujemo u nastavku:

"Iako je moja odluka o napuštanju Mosta izazvala golemi medijski i općenito javni interes, nisam želio javno istupati te sam cijelo vrijeme šutio i nisam davao nikakve izjave.

Obzirom da su se tijekom proteklih dana i tjedana u medijskom prostoru javljali mnogi komentirajući razloge mog odlaska i pritom iznoseći brojne spinove i neistine, a da istovremeno nemaju nikakav uvid u razloge zbog kojih sam napustio Most, odlučio sam javno progovoriti.

Kad sam prije sedam godina postao gradski vijećnik, nisam imao jasnu predodžbu o tome što me sve na tom političkom putu čeka, no vrlo sam jasno znao da sve što budem radio mora biti tako da se nikad ne zasramim svojih djela niti da se moja djeca moraju sramiti postupaka svoga tate.

Svih ovih godina nastojao sam kao gradski vijećnik sve svoje znanje, vještine, trud i angažman stavljati na raspolaganje gradu u kojemu živim, trudeći se doprinijeti boljitku svih građana Splita. Koliko sam u tome uspio, ne znam, ali znam da sam se trudio, pokušavao i borio.

Znam da za razliku od mnogih političkih propovjednika kakvih sam se nagledao i naslušao u politici svih ovih godina, a koji su od politike napravili unosan biznis, moj gotovo volonterski politički angažman, ne samo da mi nije donio nikakvu financijsku korist, nego sam njime trpio štetu i zatvorio sebi mnoga vrata. Nikad nisam volio licemjerje, kalkuliranje i ulizivanje. To me puno puta koštalo, ali ne žalim jer je to bila moja svjesna i promišljena odluka.

U Most sam ušao iskreno i s najboljim namjerama, iz Mosta izlazim čista obraza i zahvalan na prilici da se beskompromisno borim i zalažem za javni interes. Od prvog dana ulaska u politiku do danas, moje vrijednosti, ideali i pogled na politiku kao na priliku služenja općem dobru, ostali su nepromijenjeni.

image

Josip Markotić

Paun Paunovic/Cropix

Nisu bili zadovoljni

Most je donio odluku kako moj dosadašnji politički angažman i rezultati mog rada nisu dovoljno dobri da bih zaslužio mjesto kandidata na listi za parlamentarne izbore. Istinski iznenađen NAČINOM na koji je to odrađeno, shvatio sam da se naši pogledi na politiku i naše vrijednosti dramatično razlikuju te da Most više nije sredina u kojoj mogu nastaviti svoj put služenja javnom dobru.

Most ima svoj način valoriziranja rada i angažmana svojih ljudi i oni najbolje znaju koji se kriteriji tu primjenjuju. Za mene kao političara jedini kriterij uspješnog bavljenja politikom je mogućnost da svakog čovjeka mogu pogledati u oči.

Zahvalan sam svima koji su poštivali moje vrijednosti i omogućili mi da ih živim.

Na koncu, želim zahvaliti svima Vama koji ste me svih ovih godina podržavali i koji ste prepoznali kako je moje djelovanje bilo isključivo u službi općeg dobra. Duboko sam ganut uistinu velikim brojem poruka podrške koje posljednjih dana dobivam od građana Splita.

Želim zahvaliti i novinarima koji su pratili moj rad i korektno prenosili vijesti o mom radu te svim kolegicama i kolegama u Gradskom vijeću. Hvala i svim ljudima u Mostu, osobito onima s kojima sam dijelio snove o boljem Splitu i zajednički izgarao za bolji i pravedniji Split.

Do kraja mandata nastavljam raditi u Gradskom vijeću za dobrobit građana Splita kao nezavisni vijećnik."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:56