TUŽITELJI NA OKUPU

Slavili Dan borbe protiv korupcije dok je Sanader prelazio državnu granicu

ZAGREB - Vijest o bijegu Ive Sanadera danas kao da su među posljednjima doznali najodgovorniji ljudi za borbu protiv korupcije.

Dodatak govoru

Dok je Ivo Sanader bježao preko granice, u Novinarskom domu trajala je svečano obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv korupcije u organizaciji Transparency Internationala Hrvatska. Na sjednici su od 10 do 11.15 bili predsjednik Ivo Josipović, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, Dinko Cvitan, ravnatelj USKOK-a, i Mladen Bajić, glavni državni odvjetnik.

SVE O SKIDANJU IMUNITETA IVI SANADERU PROČITAJTE U SPECIJALU JUTARNJEG.HR

Posljednji govornik bio je predsjednik Ivo Josipović, kojem je netko u međuvremenu došapnuo informaciju o izdanom uhidbenom nalogu. Uz govor o značenju borbe protiv korupcije Josipović je izrazio zadovoljstvo što pravna država radi svoj posao uz nadu da će “protiv Sanadera biti proveden pravedan i zakonit posao”.

Pohvala iz SDP-a

Novinari koji su doznali za najavu skidanja saborskog imuniteta i nalog za hapšenjem nisu dobili izjavu od Bajića koji je rekao da “ne može reći doslovce ništa”. Bajić je izgledao iznenađen razvojem događaja i vrlo brzo se povukao iz Novinarskog doma. Nalog za Sanaderovo uhićenje pohvalio je Željko Jovanović (SDP), predsjednik Nacionalnog vijeća za borbu protiv korupcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 15:21